Lugege armsaks saanud lasteraamatuid!

LugegeKui ma pooleteiseaastaselt trükitähed selgeks sain, alustasin õigepea mamma juures lasteraamatute lugemist ja siiani ei saa neist küllalt – ma armastan lasteraamatuid! Seda muhedat, päikest ja rõõmu täis kirjandust, mis fantaasia lendama ärgitab. Päädides sooviga endalgi taskud komme täis panna ja siis neid üle aia naabritele ulatada nagu väike Madlike seda tegi.

Seega pole üldse kulmukergitust väärt seik, et minu öökapiraamat on juba pikemat aega Astrid Lindgreni “Bullerby lapsed”. See küllap kõigile tuntud raamat räägib laste elust ja seiklustest väikeses Bullerby külas Rootsis.
Bullerby lapsed elavad kolmes kõrvuti talus: Põhjatalus Britta ja Anna, Vahetalus jutuvestja Liisa oma vendade Lasse ja Bossega ning Lõunatalus Olle oma väikese õe Kerstiniga (kes lisandub raamatusse hiljem).

Triin Kivimaa
Ohessaare tuuliku ja õuekohviku perenaine

 

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Telli leht toimetusest või internetist.

Print Friendly, PDF & Email