Leisi vald tahab oma kooli gümnaasiumiosa säilitada (11)

Kolmapäeval Leisi keskkooli aulas kogunenud vallaelanike koosolekul langetati põhimõtteline otsus – tuleb teha kõik selleks, et Leisi keskkool jätkaks ka tulevikus gümnaasiumina.

Koosolekul tõdeti, et Leisi kooli gümnaasiumiosa säilitamine on suisa elulise tähtsusega, sest sellest sõltub kogu valla tulevik. “Kui me soovime, et inimesed maale elama jääksid ja siia elama tuleksid, siis on hea hariduse saamise võimalus selle soovi täitumise üks olulisemaid tegureid,” tõdes Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep.
Leisi keskkooli direktor Tõnu Erin ütles, et eeloleval õppeaastal võetakse õpilasi kindlasti kümnendasse klassi vastu ja viiakse nad ka gümnaasiumiosa lõpuni. Küsimusele, kas sama võib öelda ka järgnevate õppeaastate kohta, ta väga kindlat vastust anda ei söandanud. “Kõik sõltub riigi hariduspoliitikast,” möönis Erin.

Vallavanem Ludvik Mõtlep märkis samuti, et kümnenda klassi avamise osas 2013. aasta sügisel ei saa praegu veel täiesti kindel olla. “Lõppkokkuvõttes paneb kõik asjad paika ikkagi laste arv,” ütles ta. “Eks eelolev õppeaasta näita, milline on meie õpilaste liikumine Kuressaarde. Teine moment on see, et järgmise aasta kevadel lõpetab meil 9. klass, kus on väga vähe õpilasi. See üks aasta tuleb üle elada, sest sealt edasi hakkab laste arv taas kasvama.”
Et lapsed oma kodukoha kooli tuleksid, on Leisi vallas kehtestatud kord, et valla toetused – tasuta sõit kooli ja koju, tasuta toit, tasuta õpikud ja töövihikud – laienevad vaid Leisi keskkooli õpilastele. Ka mujal huviringides osalemist toetab vald vaid sel juhul, kui Leisis pole selliseid huviringe pakkuda.

Leisi keskkooli tulevikule pühendatud koosolekul osalenud otsustasid vabariigi valitsusele ja haridusministeeriumile esitada taotluse taastada kohustusliku keskhariduse nõue. Lisaks oldi üksmeelel, et valitsusel tuleb lõpetada sellise poliitika ja reformide tegemine, mille tagajärjel peavad lapsed juba varakult kodust lahkuma.

Print Friendly, PDF & Email