Juhtkiri: Tere tulemast koju, Jaan!

No küll see aeg ikka veereb kiiresti, imestab täna ehk nii mõnigi lugeja. Alles see oli, kui me Vilsandi meest Jaan Tättet ümberilmareisile saatsime, homme aga võime talle öelda: “Tere tulemast tagasi koju!”

Kindlasti võib mõni skeptik pahatahtlikult viriseda, et mispärast ühe mehe (noh, mõni oli neid seal paadis ju veel) ettevõtmise ümber nii suurt kära tehakse. Et käigu ja olgu ja tehku, ega siis lihtrahvas sellist luksust endale lubada saa, et miljonäri moodi ümber maakera sõitma hakkab.

Muidugi on kõik suhteline, aga kui Jaan Tätte ja Marko Matvere koos oma merekarudest sõprade ja “külalismadrustega” on suutnud meie silmad siiani särama panna – küll oma teatri- ja muusikategemistega –, siis on nad ilmselt mehed, kes näitavad meile ka, et unistusi on võimalik teoks teha.

Mis see ümberilmareis siis ühe saare mehe jaoks muud on kui vaarisade kombe kohaselt unistuste elluviimine.

Print Friendly, PDF & Email