TuleTee sai alguse Ruhnust

TuleTee sai alguse RuhnustEile kell 9 jõudis Ruhnu saarel süüdatud tuli uue laevaga Runö Roomassaare sadamasse. Ruhnu rahvamaja juhatajast laternakandja Andre Nõu (fotol vasakul) võtsid sadamas pidulikult vastu Kuressaare kultuurinõunik Heli Jalakas, Saare maakonna kultuurinõunik Valve Heiberg koos lapselapse Chrystopheriga ja rahvakultuuri spetsialist Krista Lember.

Roomassaarest läks läidetud tulega teele kaks laternat: üks Ida-, teine Lääne-Saaremaale. Esimese laterna viisid Andre Nõu ja Heli Jalakas Kuressaare kultuurikeskusse. Edasi liikus tuli Salmele. Teine latern reisis aga samal ajal Sandla kultuurimaja poole.
Nõnda rändas Ruhnust tulnud kultuurituli mööda kultuurimajasid Kooljamägedesse, kus kella viie ajal süüdati lõke ja viidi läbi tuleloitsimine.
Sellest saab aga lähemalt lugeda homsest lehest.

Print Friendly, PDF & Email