Kõik ametikooli hooned on nüüd uuendatud

Kuressaare ametikooli Kohtu tänaval asuv uus õppehoone sai kasutusloa ning sügisest hakkavad seal õppima disaini- ja tarbekunstiõpilased.

“Objekt oli muinsuskaitsenõuete tõttu keerukas ja talvine ehitusperiood raske. Tahan kiita ehitajaid, eriti objektijuht Ain Murdi, kes tulid sellega hästi toime,” ütles ametikooli haldusdirektor Arvo Kereme. Endise võimla- ja laohoone baasil rajatud hoones on 525 ruutmeetrit õppepinda.

Kereme sõnul on kõik ametikooli hooned nii Kuressaares kui ka Upal nüüd euroraha toel renoveeritud. “Võitnud on ka Kuressaare linn, sest veel üks vanalinnas asuv maja on saanud uue elu ja hingamise,” leidis ta. Tema sõnul on hoonel vaja lõpetada veel viimased fassaaditööd, mis tulenevad ehituse käigus muutunud muinsuskaitsenõuetest. “Edasi tegeleme valminud õppehoonesse sisseseade hankimisega ja septembrist plaanime ruumides õppetööd alustada,” lausus Kereme.
Hoonesse tulevad multimeedia õppeklass koos fotostuudionurgaga, nahatöö ja teabegraafika õppetöökojad, galeriipind, õpetajate tööruumid ja ruumid õpilasfirmadele.

Hoone projekteeris arhitektuurikonkursi võitja RTG Arhitektid OÜ. Ehituse peatöövõtja oli riigihanke võitnud AS EBC Ehitus. Ehituse kogumaksumus oli ca 560 000 eurot.
Ehitustöid rahastati projektist “Ettevõtluserialade õppebaas”, kus Euroopa regionaalarengu fondi osalus on 448 000 eurot ja Eesti riigi osalus 112 000 eurot.

Print Friendly, PDF & Email