Merinvest plaanib tootmismahtusid suurendada

Merinvest plaanib tootmismahtusid suurendada

LÄHEB KENASTI: Enn Meri sõnul on Merinvestil tänavu tööd olnud rohkem, kui mullu samal ajal. TÕNU VELDRE

Mullu Saare maakonna aasta ettevõtja tiitliga pärjatud OÜ Merinvest käsi käib tänavugi vaatamata jätkuvale majanduslikult keerulisele ajale suhteliselt hästi.

Merinvesti omanik Enn Meri tunnistas Saarte Häälele, et neil on selle aastanumbri sees vähemalt siiamaani olnud tööd rohkem, kui läinud aastal samal perioodil. Vahe on Meri sõnul 5 protsendi ringis. “Meil tuleb arvatavasti juulis neli uut pressi juurde ja septembris tuleb meil veel viis uut pressi juurde, millega hakkame tootma membraane Hiinale,” avaldas ta. Hiinasse hakkab Merinvestist minema 5–6 tooteartiklit. Näiteks lähevad Hiinasse uut tüüpi membraanid, mida kasutatakse peentes kohvimasinates.

Tootmiskogused on Meri sõnul suured. “Tuleb arvatavasti ka uusi tellimusi ja eks me sügisel võtame mõned inimesed juurde,” oli ta optimistlik.

Värske majandusaasta aruande kohaselt osutus 2011. aasta Merinvest OÜ jaoks edukaks, kuna tootmismahud stabiliseerusid 2010. aasta lõpul ja pöördusid tasapisi kasvule. Ettevõtte 2011. aasta puhaskasum oli 752 830 eurot. Tegevusaruande kohaselt prognoosib ettevõte tänavu tootmismahtusid kasvatada.

Merinvesti keskmine töötajate arv läinud majandusaastal oli 307 töötajat, aruandeaasta lõppedes 300 töötajat. Ettevõtte juhatuse liikmetele juhatuseliikme tasu aruandeaastal ei makstud. Aastast 2003 omab Saksamaa firma Freudenberg 20 protsenti osalust ettevõtte osakapitalis.

Merinvesti peamine tegevus on eranditult firma Freudenberg masinate ja tööriistadega kummitoodete tootmine ja väljavedu Saksamaale. Ettevõte toodab o-rõngaid ja membraane, mida valmistatakse nii kummisegudest kui ka silikoonist.

Print Friendly, PDF & Email