Viieristi krossirada saab jaanipäevaks valmis (5)

Viieristi krossirada saab jaanipäevaks valmis

SUPERVAADE: Viieristi rada asub väga ilusas kohas, kus publik saab võidukihutamist jälgida kõrgete 9-meetriste vallide pealt. Foto: Tõnu Veldre

MTÜ Saaremaa Motoklubi liikmed rajavad Torgu vallas Viieristi karjääri motokrossiraja, mis avatakse jaanilaupäeval traditsioonilise Jaanikrossiga. Toimub Saaremaa lahtiste meistrivõistluste teine etapp “Saaremaa Open”, kus loodetavasti saab osalemas näha ka selliseid tuntud sõitjaid nagu Ardo Kaurit ja Peeter Koval.

“Üritame seda kangesti teha. Jaanilaupäevaks peab see rada olema meil selline, et kannatab selle võistluse ära pidada,” lausus Saaremaa motoklubi liige Arvo Vabrit Saarte Häälele, lisades, et kuna seal on selline pehme liiv, eks siis pärast võistlust näeb, mis seisukorras see rada on.

“Samas on üks krossirada nagu Tallinna linn, mis ei saa kunagi valmis,” märkis ta. Vabriti sõnul on krossisõitjate jaoks kaks täiesti eri asja, kas sõita kõva pinnase või liiva peal. “Kes enne liiva sees sõitnud ei ole, on siis võib-olla rohkem pikali kui püsti,” ütles ta, lisades samas, et nüüd on erinevate sõiduradade näol Saaremaal esindatud kõik tingimused, et siit hakkaks kunagi ka päris korralikke sõitjaid tulema.

Viieristi raja pikkus on üle kilomeetri. RMK andis rajaaluse maa Saaremaa motoklubile rendile 7 aastaks koos perioodi pikendamisvõimalusega.

Klubi liikmete tänusõnad kuuluvad ka Torgu vallale ja keskkonnateenistusele. Kuna rada asub keset looduskaitsealasid, siis on seal keelatud lõket teha, risustada ja prügi maha loopida.

Saaremaa motoklubil on rada ka Kaarma vallas Käku külas ning klubi liikmed kasutavad ka Lümandas motoklubi liikmele Kristjan Lüüdingule kuuluvat rada. Saaremaa motoklubisse kuulub ligi 40 krossisõitjat. Kel motospordi vastu huvi, on vägagi oodatud Saaremaa motoklubiga ühinema. Kui muidu maksab raja kasutamine 5 eurot päev, siis klubi liikmetele on see täiesti tasuta. Saaremaa motoklubile võib kirjutada aadressil info@saaremaamotoklubi.ee.

Print Friendly, PDF & Email