Valjalas tähistati kodukandi kirjaniku Bernhard Viidingu 80. sünniaastapäeva

Publitsist, prosaist ja luuletaja Bernhard Viiding (7.06.1932–10.03.2001) oli pärit Valjala vallast Jursi külast.

Tema elu lõpuaastatel ilmus omanäolise ja viljaka kirjamehe sulest neli Saaremaa-murdelise nõtke sõnakasutusega luuleraamatut, milles suurel määral kajastuvad unustamatud kodukandimotiivid, armastus ja elusaatuse sügavalt tunnetatud paratamatuse hetked.

Nende raamatute luuleridade saatel tegi tema sõprade ja järglaste mälukond neljapäeva pärastlõunal matka ja peatushetked luuletaja sünni- ja elukohas ning lävimiskohtades. Austuse avaldamisest võtsid osa ka Valjala vallavanem Aare Martinson ja kultuurinõunik Anne Auväärt.

Tartust oli kohale sõitnud Bernhard Viidingu tütar dr. Taive Särg Eesti kirjandusmuuseumist. Matka lõpetamisel istuti looduses lõkke ääres ja loeti luuletusi ning meenutati kodulugu, mida kannavad kohalikud suurmehed.

Print Friendly, PDF & Email