Vilsandlased asusid oma kodukohta kaitsma (3)

Vilsandlased asusid oma kodukohta kaitsmaVilsandlased – nii põlis- kui suvesaarlased – on otsustanud ise oma saart kaitsta ja hakanud selleks ennast ka koolitama. Päästevarustuse soetamist saarele toetas 14 755 euroga ka Leader-programm.

“Saarel ei ole hädas olles loota kellelegi peale iseenda – ei pääse sinna kiirabi, tuletõrje ega muu pääste,” ütles MTÜ Eduka Elukorralduse Edendajate Ühendus juhataja Monika Pramann Salu, lisades, et priitahtliku päästeliidu ja vabatahtlike tuletõrjujate nõustamisel panid nad kokku nn esmase päästevarustuse ja koolituspaketi.

“Kui igas majapidamises on vähemalt üks inimene, kes oskab kasutada päästetehnikat ja tunneb esmaabivõtteid, on rahvuspargi loodus paremini kaitstud,” selgitas Pramann Salu, märkides, et pealegi on siis turvalisem nii saarerahval kui ka kõigil saare külalistel.

Projekti raames koolitatakse inimesi ja soetatakse nõuetekohane varustus, et tagada kiire reageerimine tulekahju korral, merehädalise appikutsele, vajadusele anda esmaabi.

Pramann Salu andmetel on Vilsandile sisse kirjutatud 25 inimest, suvel viibib seal 200–300 inimest ning turiste käib aastas kokku mitu tuhat.

Projektis osalevad kõik, nii põlis- kui ka suvevilsandlased, neid nõustavad ja aitavad vabatahtlikud päästjad, Lääne-Eesti päästekeskus ja Eesti Punane Rist, soetusi ja koolitust rahastab osaliselt Leader-programm.

Eduka Elukorralduse Edendajate Ühendus on loodud 2007. aastal, et koondada inimesi ja viia nendeni ideid, mõtteid ja tegutsemisviise, mis aitaksid elus hästi hakkama saada.

Print Friendly, PDF & Email