Evald Aavik – seekord filmikeskselt

Evald Aavik – seekord filmikeskseltKummardusena üleriigiliselt välja kuulutatud filmiaastale kutsus Saaremaa muuseum oma vestluspärastlõunate sarja esinema Evald Aaviku – mitte just mesimagusate rollidega tuntust kogunud ja tunnustust pälvinud saarlasest teatri- ja filminäitleja.

Arvukuse poolest teistkümne piiresse mahtunud publiku ees tuli teatritegemisest ja Kuressaare teatri tegemisest vaid vilksamisi juttu. Kõne all oli ikka filminäitleja karjäär alates leitnant Aava rollist filmis “Inimesed sõdurisinelis” –  millest ülesvõetud stseenidest tsensorite nõudel ligi kaks kolmandikku kaduma läks – kuni üllatuspakkumiseni kehastada peaosalist filmis “Jõulud Vigalas” ja hilisemate seiklemisteni Ida-Aafrikas välja. Näitleja kommentaaride saatel sai näha katkeid nii linale jõudnud filmidest kui ka linale mittejõudnud montaažiülejääkidest.

Teravaid olukordi ei tekkinud, kuid kohaletulnud publik jälgis üritust algusest lõpuni ise vedanud näitleja ülesastumist pingsa tähelepanuga. Küllap siis oli, mida jälgida.

Raul Salumäe

Print Friendly, PDF & Email