Memm sai juubeliks põlenud maja

Laupäeval Kuressaarde 75. juubelisünnipäeva tähistama läinud naine jõudis peol olla vaid paar tundi, kui sai teada, et tema kodumaja on lausleekides. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud. Külaelanike sõnul võis tegemist olla süütamisega. Juhtumiga seotud asjaolud on veel selgitamisel. Eile hommikul pidid päästjad sama maja veel kord kustutama.

Memm sai juubeliks põlenud maja

Häirekeskus sai teate Kärla vallas Paevere külas põlevast elumajast 2. juunil kell 17.03.”Päästjate saabudes põles 25x 8 meetri suuruse elumaja katus lahtise leegiga ning tuld oli võtnud ka maja kõrval asunud kuur,” ütles Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink. Ta lisas, et päästjad alustasid kustutustöödega ja suutsid kuuri suuremast kahjust päästa ning põlevast hoonest toodi välja ka omaniku vara.

Pressiesindaja sõnul oli majas olemas ka suitsuandur, mis hakkas tööle, kuid tühjas majas see suurt õnnetust ära hoida ei saanud. Tulekahjust teatasid juhuslikud möödujad, kes olid märganud suurt suitsusammast.
Tulekahju sõitsid kustutama Kuressaare päästeautod, Kuressaare põhi- ja paakauto, juhtimisauto, Kihelkonna põhi- ja paakauto ning Salme vabatahtlikud.

Oma juubelilauast varemetes kodu juurde rutanud vanaproua sõnul ei olnud neil majas sel momendil isegi elektrit sees, sest lahkudes võtavad nad alati voolu välja.

Naabrite sõnul oli põleng alguse saanud maja keskelt ning puidust osa ja rookatus olid kiiresti tuld võtnud.

Põles ka teist korda

Laupäeval pärast põlengut oli majaomanik sunnitud linna kolima. Tühi maja läks aga eile varahommikul taas põlema.

Päästjad said kell 6.52 taas väljakutse Kärla valda Paevere külla, kus oli süttinud kaks päeva varem põlenud maja.

“Päästjad tegid järelkustutustöid,” ütles Evelin Trink, lisades, et ikka on juhtunud, et põlenud majas jääb kuhugi konstruktsioonide vahele väike tulekolle, mida kohe ei märgata, ning kui see pärast suitsema hakkab, tuleb tagasi minna.

Kohalikud kahtlustavad süütamist

Kohalikud elanikud kahtlustavad, et naise maja võis põlema panna kellegi kuri käsi. Õhtuleht kirjutas, et külaelanikud teavad vähemalt üht inimest, kes on korduvalt lubanud just sellele majale tule otsa panna.

Eile ei kinnitanud versiooni, et maja oleks süüdatud, ei päästjad ega politsei. Juhtunu asjaolud selgitatakse lähipäevil ning vajadusel alustab politsei ka vastavat menetlust.

Print Friendly, PDF & Email