Mainor lõpetab tudengite vastuvõtu Kuressaares (3)

Mainor lõpetab tudengite vastuvõtu KuressaaresEesti ettevõtluskõrgkool Mainor otsustas sellest sügisest Kuressaare ja Jõhvi õppekeskuses uusi tudengeid mitte vastu võtta. Kõik Kuressaares ja Jõhvis juba õppivad tudengid saavad oma õppetöö lõpetada kaugõppes.

Mainori rektori Krista Tuuliku sõnul ei tehtud seda otsust kerge südamega. Ta tõdes, et kohalolek maakonnakeskustes on neile alati oluline olnud, kuna inimestel peab olema võimalus omandada kõrgharidus ka kodu lähedal.

“Samas ei saa me mööda vaadata sellest, et Eesti demograafiline olukord on muutunud ja gümnaasiumilõpetajate arv langeb jätkuvalt. Seetõttu me keskendumegi eelkõige töö ja pere kõrvalt õppida soovijatele,” sõnas Tuulik.
Rektor Tuulik tänas kõiki kooli häid koostööpartnereid Kuressaares ja Jõhvis.

“Kahjuks on tasuta kõrghariduse lubaduse üheks kõrvalmõjuks see, et gümnaasiumi lõpetavatel noortel kaob igasugune mõistlik motivatsioon erakõrgkooli tasulisse õppesse minna. Meie kuni 20-aastaste sisseastujate arv vähenes eelmise aastaga võrreldes tänavu ligi poole võrra,” selgitas Krista Tuulik otsuse tagamaid.

Print Friendly, PDF & Email