Kesklinna purjutajad tekitavad probleeme (44)

Kesklinna purjutajad tekitavad probleeme

LEMMIKPINK: Kuigi Rae poe esine pink on purjutajate lemmik, saavad seal vahel jalga puhata ka teised inimesed. Sagedamini teevad seda välismaalased, sest kohalikud pelgavad õllelembeseid kodanikke, kes kipuvad raha küsima. Foto: Tõnu Veldre

Kuressaare kesklinnas Rae kaupluse ees õlut trimpavad purjutajad häirivad kaaskodanikke juba aastaid. Ühe lahendusena on kaalutud ideed pink poe eest ära viia. Politsei soovitab ka kodanikel endil rohkem sekkuda.

“Seadused on ju kõikide jaoks,” leiab murelik kuressaarlane, kelle arvates ei ole olukord Rae kaupluse juures sugugi normaalne, kui otse linna kultuurikeskuse kõrval ja praktiliselt linnavalitsuse akende all päise päeva ajal alkoholi tarbitakse.

“Purjus mehed joovad keset linna pingil istudes õlut,” sedastas nördinud kodanik, kelle arvates ei ole mingi lahendus ka pingi likvideerimine, sest sel juhul kannataksid normaalsed inimesed, kes tahavad vahel jalgu puhata.
Kuressaare linnavalitsus on teemat korduvalt politsei esindajatega arutanud, kuid lahendust pole kahjuks leitud.

“Küsimus ei ole pingis, vaid pigem selles, mida teha kesklinnas Rae poe ümbruses liikuva ebakaines olekus kambaga,” kostis Saarte Häälele Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, selgitades, et pingi kõrvaldamine ei lahenda kindlasti probleemi.

“Avaliku korra tagamisega tegeleb meil politsei, kuid nende väitel jäävad politsei käed selle juhtumi puhul lühikeseks,” rääkis Mäetalu, lisades, et inimese saab viia jaoskonda, kui ta jääb politseile vahele alkoholi tarbimisega avalikus kohas. Mäetalu sõnul otseseid vahelejäämisi aga paraku ei ole ning kui neid isegi ette tuleb, on trimpaja mõne aja pärast taas vaba mees ja joob edasi.

“See, mida me Rae poe ümbruses näeme, on millegi tagajärg, ning avalikkuse huvi on pigem, et siin niisuguseid inimesi ei liiguks,” rääkis Mäetalu, lisades, et kui nad kuskil mujal alkoholi tarvitaksid, ei huvitaks see kedagi. Linnapea arvates peaks aga pigem just põhjustega tegelema, et miks täis elujõus mehed päevade viisi ainult pudelite tühjendamisega ametis on.
“Kohalik omavalitsus ei jõua igale poole ega saa reguleerida kõiki eluvaldkondi linnas,” tõdes linnapea Mäetalu, kelle sõnul on väga palju asju kinni ka kodanike endi suhtumises ja harjumustes.

Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Aare Allik leidis, et sellise probleemiga saavad tegeleda nii inimesed ise kui muidugi ka politsei.
Alliku sõnul peaksid kodanikud leidma eneses sekkumisjulgust ja esmalt ise juhtima seadust rikkunud isiku tähelepanu, et selles kohas ei tohi alkoholi tarbida. Kui sellele ei reageerita, siis soovitab Allik teavitada politseid telefonil 110.

“Või vähim, mida inimene saab teha – anda juhtumist kohe, ilma ise sekkumata teada telefonil 110,” selgitas Allik. Ta lisas, et politsei, saanud juhtumist teada, sõidab kohale, võimalusel või vajadusel võtab teavitajalt ütlused ja ütluste põhjal alustatakse väärteomenetlust. Kui politsei märkab ise rikkumist, lõpetab ta korrarikkumise ja vastavalt juhtumile alustab menetlust.

Seda teemat arutab linnavalitsus koos politsei esindajatega taas kord homme.

Print Friendly, PDF & Email