Ekspert soovitab terviseturismile rõhku panna

Ekspert soovitab terviseturismile rõhku panna

Garri Raagma. Foto: tapamuuseum.ee

Tartu ülikooli regionaalplaneerimise dotsent Garri Raagmaa soovitab Kuressaare spaades pakutavat kombineerida rohkem nt visiitidega erinevate arstide juurde. Selline kombinatsioon tooks tema hinnangul siia veelgi enam välismaa turiste, keda selline süsteem paelub.

Läinud nädalal Saaremaa arengufoorumil siinse majanduse võtmeküsimustest rääkinud Garri Raagmaa leiab, et Saaremaa on jätkuvalt juba iseenesest väga tugev kaubamärk, kuid alati saab ja tuleb veel rohkem pingutada. Seda enam et majandusmaastik on pidevalt muutumas.

Üks võimalus oleks olemasolevate spaade teenuseid, mis nagunii on turistide seas väga populaarsed, edasi arendada. “Ideaalne oleks kombinatsioon spaade ja haigla koostööst,” tähendas Raagmaa. Ta tõi näitena välja, et kui nt prantslane sõidab Taisse puhkusele, siis on puhkusepaketis tihtilugu juba sees ka hambaravi jmt. Taoline tervisekomplekspakett, kus laste aeg oleks sisustatud, vanemad saaksid puhata spaahooldust nautides ning vanavanemad käiksid samal ajal mõne valitud arsti juures konsultatsioonil, oleks tema hinnangul kindlasti populaarne.

SA Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu ei soovinud Raagmaa ettepanekut kommenteerida, põhjendades seda sellega, et kõigil on nagunii õigus igal ajal arsti poole pöörduda, olenemata sellest, kas tegemist on kohalike elanike või puhkajatega.

Grand Rose’i spaahotelli müügi- ja teenindusjuht Mario Sau tõdes aga, et arvestades just selliseid klientide erisoove, mis puudutavad tervisepakette, on nemad välja töötanud ja käiku pannud paketid, mis sisaldavad ka arsti konsultatsiooni hotellis. Niisamuti sisaldavad need paketid ka personaalse raviskeemi ja täiendavate ravide määramist, loomulikult ka ööbimist ja spaaprotseduure. “Koostöö terviseasutustega toimib hästi ja ka välisturistid on sellise puhkuseviisi omaks võtnud,” kinnitas Sau.

Print Friendly, PDF & Email