KUULA! VAATA! OOTA!

KUULA! VAATA! OOTA!

TUBLIMAD: Agility-eksami võistlusklassis A1 autasustatud. Vasakult: Annika Maripuu ja Millimeeter (3. koht), Kersti Pink ja Kita (1. koht), kohtunik Svetlana Zolotnikova, Moonika Trumm ja Pipar (2. koht). MONIKA PÕLD

Möödunud nädalavahetusel korraldasid Saaremaa koerteklubid oma mõõduvõtmisi: Aktiiv viis laupäeval Kuressaare tivoliplatsil läbi koerte match show’, kus valiti Saaremaa kenam kuts ja kutsikas, Saarlaste Agilityklubi korraldas aga Roomassaare sadama muruplatsil kahel päeval sõnakuulelikkuse ja agility-eksami. Koerasõpru ja koeri jagus mõlemale platsile.

Kui samuti nädalavahetusel Ott Leplandi ja Marvi Vallaste esitatud eurolaulus oli sõnum “Kuula! Vaata! Oota!” südamele ja hingele, siis sarnaseid sõnu, kuid teises kontekstis, võis kuulda Roomassaare sadama muruväljakul mõlemal eksamipäeval, kui oma sõnakuulelikkuse ja agility etteasteid sooritasid meie toredad neljajalgsed sõbrad koos koerajuhtidega.

Koeraspordis on mistahes alal inimese sõna ja koera kuulekuse koostoimel suur roll.

Sõnakuulelikkus

Sõnakuulelikkus (lühendatult SK) on rahvusvaheline dressuuri(spordi)ala, mille eesmärk on õpetada koerale meeldivat käitumist ja sõnakuulelikkust ning koeraomanikule õiget ja asjalikku suhtlemist koeraga.

Eriline rõhk on SK-s pööratud koera ja koerajuhi kontaktile ning koera soovile alluda oma juhi käskudele ka rihmata ja distantsilt.
Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email