Kalalaevade investeeringud võivad edasi lükkuda

Kalalaevade investeeringud võivad edasi lükkuda

Foto: Internet

Põllumajandusministeerium andis PRIA-le korralduse peatada Euroopa Kalandusfondi meetme 1.3 “Kalalaevade pardal tehtavad investeeringud ja selektiivsus” viimases taotlusvoorus vastu võetud taotluste menetlemine.

Põllumajandusministeeriumi kalanduse arengu büroo peaspetsialist Juhani Papp ütles, et probleem kerkis üles seoses paari projekti investeeringuobjekti abikõlbulikkuse küsitavusega Taanis, mis Euroopa Kontrollikoja audit avastas.

“Seetõttu on Euroopa Komisjon peatanud kõikidel liikmesriikidel kalalaevade moderniseerimise meetme maksed kuni edasise selgitamiseni,” lausus Papp, kelle sõnul peatatakse vaid 1. jaanuarist kuni 31. jaanuarini kestnud taotlusvooru raames vastuvõetud taotluste menetlemine.

PRIA leiab, et põllumajandusministeeriumi praegused juhtnöörid seoses meetme 1.3 peatamisega on väga üldsõnalised ega võimalda menetlust niisama lihtsalt peatada. Näiteks pole ministeeriumi kirjas välja toodud kuupäeva, mis ajaks peab PRIA menetluse peatama, ega menetluse peatamise aluseid.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

 

Print Friendly, PDF & Email