Euro-2012: kas huligaanideta jalgpall? (1)

Euro-2012: kas huligaanideta jalgpall?

MASKOTID: Euro-2012 maskotid Slavek ja Slavko armastavad jalgpalli ja vihkavad huligaane. Foto: Internet

Huligaanid jalgpalli ei armasta ja jalgpall vastab neile sama mõõdupuuga. Valmistudes jalgpalli EM-iks ehitas Poola mitte ainult suurejoonelised staadionid, hotellid ja maanteed, vaid riigivõimud püüavad ka kurikuulsaid jalgpallifänne n-ö liistule tõmmata.

Euro-2012 algab järgmisel nädalal, täpsemalt 8. juunil. Juba aprilli lõpus pidid aga Poznańi vutiklubi Lech fännid üle elama tõelise šoki: nimelt ei lubatud neid staadionile, kus nende lemmikmeeskond kohtus Varssavi Legiaga. See keeld tühistati politsei nõudmisel alles viimasel minutil. Mõlema meeskonna fännid sõlmisid kokkuleppe, milles nad kohustusid mitte vägivallatsema. Ajakirjanduse andmeil oli see pretsedenditu juhtum Poola jalgpalli pikas ja kuulsusrikkas ajaloos.

Valitsus võttis huligaanid ette

Alles aasta tagasi lõppes vutiklubi Lech kohtumine Legiaga suurejoonilise lööminguga. (Ütle siis veel, et sport ühendab inimesi ja rahvaid!) Mõlema klubi keevalised poolehoidjad jooksid väljakule ja korraldasid seal suure kakluse. Selle käigus lõhuti ka staadion. Ja see kõik toimus UEFA esindajate silme all. Politseil õnnestus kaklejad laiali ajada vaid veekahurite ja kummikuulidega.
Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email