Kuhu minna

Kuhu minna

 

REEDE, 1. juuni

KINO
Divas kl 18 ulme-seiklusfilm “Tasujad”. Pilet 4 €.

NÄITUS
Kuressaare Raegaleriis kl 17 näituse “Vetel” (Silja Saarepuu ja Villu Plingi videod ja installatsioonid) avamine.

KONTSERT
Arensburgi hotelli Päikeseterrassil kl 20 – 10. sünnipäev. Kontsert “Vanadest vene romanssidest Võssotskini”. Kõlavad vene romansside parimad pärlid, nii eesti kui ka vene keeles. Romantilisi romansse esitavad Heli Vahing, Rain Simmul ja Jaan Sööt. Lisaks tuleb esitusele ka palu armastatud vene laululoojatelt ja -esitajatelt, neist tuntuim Vladimir Võssotski. Laulude vahele luuletusi Blokilt, Jesseninilt, Puškinilt, Ahmatovalt jt.

TEATER
Lümanda kultuurimajas kl 20 Tornimäe näiteseltsi etendus “Nurgatagune saar”. Pääse 3 €.

ÜRITUS
Kuressaares linnuse taga platsil kl 16 ja kl 19 Tsirkusetuur. Ameerika surmaratas, džigitid hobustel, žonglöörid, Reini ratas, imeline mustkunst, akrobaadid, armsad loomad ja sõbralikud klounid. Piletid alates 7 eurost.
Kuressaare linnuses kl 17 korraldab Saaremaa muuseum oma vestluspärastlõunate sarjas kohtumise saarlasest näitleja Evald Aavikuga. Tänavuse Eesti filmi aasta puhul tuleb juttu eestkätt Evald Aaviku seostest filmitegemisega.

1941. aastal Kuressaares sündinud, Vanemuises tuule tiibadesse saanud ning ka Ugala ja Noorsooteatri trupis osalenud näitleja loomingulisse biograafiasse mahub suur hulk tähelepanuväärseid filmirolle linateostes “Inimesed sõdurisinelis” (1968), “Reigi õpetaja” (1977), “Tuulte pesa” (1979), “Jõulud Vigalas” (1980), “Naerata ometi” (1985), “Näkimadalad” (1989), “Doktor Stockmann” (1989), “Ainus pühapäev” (1990), “Perekondlik sündmus” (1998), “Georgica” (1998) ja “Somnambuul” (2003). Plaanis on näidata väljajäänud lõike filmist “Tuulte pesa”.
Kultuurkapitali toetatavast üritusest osavõtt on vaba ja tasuta.

TANTS
Divas Shot that party. Peole lisavad hoogu säravad tantsutüdrukud Marju ja Ellu. Shot’id šeigib kuumaks DJ Peeter Kukk.

Kodulinna lokaalis kl 23 DJ Urmas Rämmal.

Ööbiku klubis “Ööbiku sõprade eri”.

Kapteni kõrtsis ans TV5.

Club Privilege’is Sky Plusi soovisaade. DJ Andi Raig.

SPORT
Kuressaare spordikeskuses ja linnastaadionil Saare maakonna meistrivõistlused kergejõustikus: kl 17 teivashüpe, kl 18 3000 m jooks.

LAUPÄEV, 2. juuni

KINO
Diva suletud.

KONTSERT
Leedris kl 19 suveõhtu küünikontsert Leedris. Üles astuvad Kambja segakoor Läte ja Lümanda külakoor. Tantsulusti pakuvad tantsurühm Mõnusad Lümandast ja Rukkilill Kihelkonnalt. Pärast kontserti on kõigil võimalus lustida ühises tantsuringis. Kontsert on tasuta, samas annab võimaluse heategevuseks. Nimelt on avatud annetuste laegas Leedri tuuliku taastamise toetamiseks.

ÜRITUS
Iide külas Torgu puhkemaja juures Saaremaa XI külade päev “Vabaühenduste toimetulek ja roll külas”.
Kl 11 avamine ja tervitussõnad. Kl 12 foorum teemal “Vabaühenduste toimetulek ja roll külas”, moderaator Urmo Kübar, Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu juhataja, sõna on kõigil. Kl 13.30 piknik omast toidukorvist. Kl 14.15–16 meelelahutusprogramm: spordivõistlused, mälumäng, laadamelu. Kl 16 päeva lõpetamine. Kl 16.15 soovijatele ekskursioon militaarmuuseumi.

Kuressaares linnuse taga platsil kl 13 ja kl 16 Tsirkusetuur. Ameerika surmaratas, džigitid hobustel, žonglöörid, Reini ratas, imeline mustkunst, akrobaadid, armsad loomad ja sõbralikud klounid. Piletid alates 7 eurost.

TANTS
Divas Eesti parim raadiosaade “Naistekas” külastab Divat. Alati säravad Kirsti Timmer ja Meelis Tõrv korraldavad meeletu sõu. DJ Sven Arusoo.

Mönusas Villemis Pepper Souce’i rokiklassika.

Kodulinna lokaalis DJ Urmas Rämmal.

Club Privilege’is DJ Gen Vikat.

Ööbiku klubis Parimad 80-ndate ja 90-ndate hitid võtab plaadimasinast DJ Sander Loel.

Kapteni kõrtsis ansambel Kontrast.

SPORT
Nasva spordikompleksis Eesti MV III – Lääne liiga: kl 14 Saaremaa JK aaMeraaS vs. Rapla JK Atli.

Print Friendly, PDF & Email