Saaremaa naised tõid taas koju võidukarika (6)

Saaremaa naised tõid taas koju võidukarika

VÕIT KÄES! Võidukad saarlased Helina Eist, Tiiu Naagel, Aire Pahapill, Anneli Õige ja võistkonna esindaja Raili Nõgu. Foto: Triin Tõitoja /Naiskodukaitse

Läinud nädalavahetusel toimus Raplamaal naiskodukaitse koormusmatk, mille võidukarikas jõudis taas Saaremaale. Võidukasse naiskonda kuulusid Helina Eist, Anneli Õige, Aire Pahapill ja Tiiu Naagel ning võistkonna esindajana oli kaasas Raili Nõgu.

Võistlus oli nii raske, et umbes poole matka peal, kui tuli minna läbi raba, katkestas kaheksast rajale läinud võistkonnast tervelt viis, rääkis esimest korda nii suurel katsumusel osalenud Anneli Õige. “Eks minulgi oli selle pea ööpäevase metsasoleku ajal ning ligi 60 kilomeetri pikkusel üheksa kontrollpunktiga rajal hetki, kus mõtlesin, et aitab, enam ei suuda,” nentis Õige, kes siiski suutis end kokku võtta ja võistluse lõpetada.
“Kõige paremini läksid meil relva kokku-lahtivõtmine, orienteerumis- ja sideülesanded,” arvas Õige. Esmaabipunktis tuli võistlejatel esmaabi anda autoavariis kannatanutele. Tegemist oli suhteliselt reaalse olukorraga ning Õige leidis, et esmaabi andmist on tõesti vaja harjutada, et tegelikult ka julgeks kellelegi appi minna.

Anneli Õige hinnangul on sellised militaarvõistlused naistele väga hea proovikivi. “Ega ma sellepärast veel meheks hakka, et aeg-ajalt laigulises kostüümis metsas müttan, n-ö vabal ajal käin ma ju ikka seelikus ja olen täiesti tavaline naine,” naeris võidukas saarlane.
Seekordse koormusmatka lõpetasid veel Rapla ja Viru naiskond.
Saaremaa naiskodukaitsjad on varem naiskodukaitse koormusmatka võitnud 2007. ja 2010. aastal, 2011. aastal oldi teised ning koju on toodud parima naisvõistkonna tiitel nii Eel-Ernal (2009 ja 2011), Põrgupõhjal (2010) kui ka Utria dessandil (2011) ning läbi aegade parim naisvõistkonna koht, 15., Erna retkelt.

Print Friendly, PDF & Email