Pihtla vallas on beebibuum (8)

Pihtla vallas on beebibuum

 

Kui tavaliselt on Pihtla valda sündinud aastas iga kalendrikuu kohta keskmiselt üks laps, siis eile Pihtla koolis toimunud beebide vastuvõtule oli palutud lausa 18 uut ilmakodanikku, kes aasta jooksul sündinud. “Nii palju pole neid siin vastuvõtul enne tõesti olnud,” tõdes vallavanem Jüri Saar.

Saar märkis, et talle teeb rõõmu, et valla põhimõte laste pealt mitte kokku hoida hakkab vilja kandma ning kuigi iive veel positiivne pole, annavad valla noored inimesed siiski lootust, et seegi probleem laheneb.
“Minu arvates võib enne jääda mõni tee lappimata, kui et me läheme koolide ja laste hariduse kallale,” edastas vallavanem värsketele lapsevanematele sõnumi, et Pihtla vallas tasub elada ja lapsi kasvatada – pole just palju neid omavalitsusi, kus on võimalik valida kahe lasteaia ja kooli vahel.

Iga-aastane enne lastekaitsepäeva toimuv beebide vastuvõtt on Pihtla vallas kujunenud ilusaks traditsiooniks, kuhu tullakse koos beebide, nende õdede-vendade ning vanaemade ja vanaisadega ja suisa vanavanaemadega.
“No on ikka uhke olla küll!” tunnistas Saarte Häälele kaks kuud vanaisa staatuses olnud Mati Rahnel Pihtlast. Kahekuune Romet tudus küll suurema osa pidulikust sündmusest isa Margo süles maha, kuid see ei kahandanud sugugi pere rõõmu.

Nagu märkis ka vallavanem, on säärase vastuvõtu üks mõte ka näidata, et väikesed vallakodanikud on ka valla juhtidele armsad. “No see oleks kõva sõna, kui seitsme aasta pärast tuleksid nad kõik ka oma valla kooli,” arvas vallavanem.
Soovijad said pilgu peale heita ka lasteaia rühmaruumidele ning vastuvõtt lõppes tordi, kohvi ja morsiga.

Print Friendly, PDF & Email