Maavanem tunnustas parimaid õppureid

Maavanem tunnustas parimaid õppureid

TUBLID SÜG-i ÕPPURID: Enne piduliku vastuvõtu algust. 9. kl õpilane Kaspar Mölder, 10. kl õpilane Gerda Nelis, 9. kl õpilane Hanna Tuus ja 9. kl õpilane Magnus Kaldjärv. Foto: Tõnu Veldre

Saare maavanem Kaido Kaasik ja maakonna haridusjuht Raivo Peeters jagasid eile Kuressaare kultuurikeskuses tänukirju ja preemiaid Saare maakonna tublimatele õpilastele ja nende juhendajatele.

“Eks see koolitöö üks meeskonnatöö ole. Siin on õpetaja ja õpilane kindlasti koostööpartnerid, sest on väga oluline, et oleks hea juhendaja ja see, kes suudab seda kõike vastu võtta ja edasi anda,” ütles Saare maavanem Kaido Kaasik oma tervituskõnes, lisades, et Saaremaa koolides on nii hea meeskonnatöö, mille üle võib alati uhkust tunda.

Ürituse kauaaegne koostööpartner, Saaremaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Raimu Aardam tõdes, et kui rääkida omavalitsustest, siis on väga tähtis see, kuidas tegeletakse oma kooliga ja kuidas ollakse võimelised oma lastele haridust andma kõige paremal viisil. “Küsimus ei ole mitte selles, et meil oleksid kehvad õpilased-õpetajad, vaid meil lihtsalt napib lapsi. Meil võib olla väga ilus maja, ilusad klassiruumid ja palju valgust, aga kui ei ole tublisid õpilasi ja õpetajaid, siis on see kõik tühi,” rääkis Aardam.

Kui varasematel aastatel on ürituse sponsorite hulgas olnud Saarte Investeering OÜ ja ettevõtjate liit, siis tänavu liitus toetajatega ka SA Saaremaa Fond. Fondi nõukogu liige Jüri Saar sõnas, et tal on suur au viibida Saaremaa kõige targemate inimeste seltskonnas. “Viimasel ajal räägitakse väga palju haridusest. Ühest küljest on hea, kui ühiskond sellega tegeleb, aga kui jutt jõuab sinnani, et hariduse arvelt tuleb kokku hoida, siis see on selline koht, kus minu valulävi ületatakse. Kui me hariduse ja noorte arvelt kokku hoiame, kus see prioriteet siis on?” küsis Jüri Saar, kinnitades, et haridusse tuleb investeerida.
Lisaks toetas tänavust tunnustusüritust traditsiooniliste kinkekaartidega AS Rahva Raamat.

Parima juhendaja preemia sai taas Saaremaa ühisgümnaasiumi bioloogiaõpetaja Inge Vahter. Hinnatud õpetaja ütles Saarte Häälele, et tunnustus tuleb alati üllatusena. “Kunagi ei tea ja keegi ei mõtlegi selle peale, et seda saada, aga heameel on ikkagi,” tõdes ta.
Parimatest parim, SÜG-i 9. klassi õpilane Magnus Kaldjärv, kes lisaks kahel rahvusvahelisel olümpiaadil saavutatud hõbe- ja pronksmedalile on tulnud esikohale üleriigilisel bioloogiaolümpiaadil ja 9.–13. kohale matemaatikaolümpiaadil ning on Saare maakonna kolmekordne aineolümpiaadi võitja, vastas küsimusele, kui palju vaeva tuleb näha, et nii edukas olla, et mingil määral ikka peab. “Alati tundidest ei piisa,” sõnas Kaldjärv, mööndes, et seda, kelleks ta tulevikus tahab saada, ta veel ei tea.
Vastuvõtule oli kutsutud 60 õpilast ja 59 õpetajat 13 koolist (SÜG, Kuressaare ja Orissaare gümnaasium, Leisi keskkool, Kuressaare vanalinna kool, Kihelkonna kool, Valjala PK, Kärla PK, Aste PK, Lümanda PK, Tornimäe PK, Muhu PK ja Mustjala LPK).

Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja asetäitja, olümpiaadide koordinaatori Meelis Kaubi andmetel jõudis üleriigilistel aineolümpiaadidel ja uurimistööde konkurssidel Saare maakonna nelja kooli (SÜG, KG, Muhu PK, Lümanda PK) õpilastest esikümnesse 21 õpilast. Maakonnas toimus aineolümpiaade 15 aines. Aineolümpiaadi võitjaid oli kokku 52 õpilast 13 koolist (SÜG, KG, OG, Leisi KK, Kärla PK, Kuressaare VK, Aste PK, Muhu PK, Lümanda PK, Valjala PK, Kihelkonna kool, Tornimäe PK, Mustjala LPK).
Piduliku meeleolu lõid tunnustusüritusel SÜG-i õpilased: lustakas meesansambel Varsakabi Mari Ausmehe juhatusel, Eva Aarnis viiulil, Riina Laanes klaveril ning Kärt Männa ja Sandra Kahu.


SA Saaremaa Fond koostöös Saare maavalitsusega moodustas Andeka Lapse Fondi, kuhu on võimalik ka annetusi teha. Annetusi saab kanda pangakontole 221017266289, selgitusse märkida “Andekas laps”.

Parimatest parimad

Magnus Kaldjärv (SÜG, 9. kl); Robi-Jürgen Algo (SÜG, 10. kl); Hanna Tuus (SÜG, 9. kl); Mari Kolk (SÜG, 7. kl); Miikael Tuus (SÜG, 6. kl); Kaspar Mölder (SÜG, 9. kl); Gerda Nelis (SÜG, 10. kl); Karl Eik Rebane (SÜG, 9. kl); Kertu Tuuling (Lümanda PK, 9. kl); Eva Aarnis (SÜG, 6. kl); Kärt Männa (SÜG, 10. kl); Teele Treiel (SÜG, 12. kl); Jakob Prii (SÜG, 12. kl); Lauri Leemet (SÜG, 8. kl); Annely Kasela (OG, 8. kl); Kati Vahter (KG, 10. kl); Pärlin Luhila (SÜG, 11. kl); Rander Süld (Leisi KK, 11. kl).

Print Friendly, PDF & Email