Lugeja kiri: Ülemaailmne kunstihariduse nädal algas ka Saaremaal

21. mail said Muhus Jüri-Jaani talustuudios kokku Saaremaa kunstiõpetajad, et lõpetada oma pikaajaline ehtevalmistamiskursus ja tähistada ülemaailmse kunstihariduse nädala algust.

Nimelt on otsustatud hakata mai neljandal nädalal tähistama ülemaailmset kunstihariduse nädalat, et tähtsustada loovust ja kunsti rolli haridussüsteemis mitmekülgsete ja sotsiaalselt küpsete noorte ettevalmistamisel.

Kunstiõpetajaid võõrustasid oma talustuudios keraamik Marget Tafel ja sisustus- ja maastikuarhitekt Sulev Vahter. Nad rääkisid oma suurepärasest reisist Inglismaale, kus peamiselt külastati kauneid iluaedu ja Eedeni projekti Cornwallis. Seejärel tutvustas Sulev Vahter oma aeda ja selle kujundamise põhimõtteid.

Seejärel tutvuti Loovuspesaga, kus keraamik Marget Tafel rääkis maja saamisloost ja tööpõhimõtetest. Orissaare gümnaasiumi kunstiõpetaja Katrin Vaher näitas aga slaide kunstiprojektist Taanis. 2010. aastal alanud keraamiliste ehete valmistamise kursus lõppes taieste kättesaamisega. Õpetajad arutasid edasisi koostöövõimalusi ja tegevussuundi.
Suurepärase päeva lõpetas Margeti imemaitsev rabarberikook. Siinkohal tahame kunstiõpetajate nimel tänada pererahvast veel kord sooja vastuvõtu eest.

Pille Jõgi,
kunstiõpetajate ainesektsiooni esimees

Print Friendly, PDF & Email