Eesti üks paremaid lilleseadjaid töötab Saaremaal (2)

Eesti üks paremaid lilleseadjaid töötab Saaremaal

VÕIDUTÖÖ: Kolmanda võistlustööna tuli Kristiina Kivil teha lilleseade etteantud anumasse. Selle töö eest andis žürii koguni 373 punkti, mis tõigi talle kolmanda koha. Foto: erakogu

Neil päevil naasis Auriga keskuse Mileedi lilleäri müüja Kristiina Kivi Eesti lilleseade meistrivõistlustelt tubli kolmanda kohaga.

“Reisilaeva Baltic Queen pardal toimunud Eesti lilleseade meistrivõistlused Tallinn Florist Cup koosnesid kahest voorust,” kirjeldas õnnelik Kristiina Kivi läbitud konkurssi. “Esimeses voorus pidid kõik 18 osavõtjat esitama ettevalmistatud kodutöö ja nende seast valis žürii välja 10 finalisti.”
Võistluste teisel päeval alanud finaal koosnes kahest üllatustööst, kusjuures teemad said finalistid teada alles eelmise päeva hilisõhtul kella 11 paiku. Finaalis tuli kõigepealt valmistada romantiline kimp “Kõige õrnemate tunnetega”, teine võistlustöö oli lilleseade etteantud anumas.
“Finaalile eelnenud päeva hilisõhtul jagati veel teavet, millist lillematerjali on meil võimalik kasutada, näidati viivuks lilleseade vaase ja seejärel kapiuks suleti,” rääkis Kivi. “Järgnes öine mõtlemistöö, mida ma ikkagi järgmisel päeval teen. Tuleb öelda, et pabistasin väga, nii et finaali läksin, seljataga magamata öö.”

Lillede ja lilleseadekunstiga on Kristiina Kivi tegelenud pea 15 aastat. “Kui aus olla, siis ega ma seda ametit spetsiaalselt õppinud olegi. Kõik oskused olen omandanud kolleegidelt pikaajalise töö käigus,” märkis ta. Parimate õpetajatena nimetab Kivi siiski oma esimest tööandjat Gairi Pruuli ja Eesti üht tuntumat floristi Priit Pressi, kelle suvekursustel on ta käinud.
Tänavune Eesti meistrivõistluste kolmas koht pole aga siiski Kristiina Kivi senine parim saavutus. “Esimest korda võistlesin kümme aastat tagasi, 2002. aastal, ja kohe sain Eesti juunioride meistriks,” ütles ta. “Kõige meeldejäävam ja õnnestunum oli aga aasta 2009, kui võtsin kõik auhinnad – tookord sain grand prix’, Eesti meistri tiitli ja parima võistlustöö auhinna.”
Tallinn Florist Cup 2012-l kogus Kristiina Kivi kolme võistlustööga 1018 punkti. Võistlustel osalenud 18 osavõtjast ületas 1000 punkti piiri vaid viis.

Print Friendly, PDF & Email