Orissaare ei kaotanud õpilaste sõidusoodustust (8)

Orissaare ei kaotanud õpilaste sõidusoodustust

 

Orissaare vallavolikogus arutamisel olnud õpilaste sõidusoodustuse kaotamine ei saanud otsusena kinnitust, vaid suunati täiendavale analüüsile.

Orissaare vallavalitsuse plaani kohaselt aitaks väljaspool Orissaare gümnaasiumi õppivatele noortele sõidusoodustuse kaotamine suurendada kohaliku kooli õpilaste arvu.
“Kui meil on probleeme oma kooli täitumusega, siis peame kaaluma kõiki võimalikke võimalusi, kuidas õpilasi oma koolis kinni hoida,” ütles Saarte Häälele mõned nädalad tagasi Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär. Ta lisas, et vanem, kes otsustab oma lapse mujale kooli panna, peaks ka sellega kaasnevad majanduslikud kulutused enda kanda võtma.
Eelmisel neljapäeval vallavolikogusse jõudnud vallavalitsuse eelnõu sõidusoodustus kaotada leidis kohe ka vastuseisu. “Gümnaasiumi õpetajad on sõidusoodustuse kaotamise vastu,” märkis õpetaja ja vallavolinik Maret Aardam.

Volinik Ivo Kostikovi sõnul ei aita sõidusoodustuse kaotamine kohalikku gümnaasiumi õpilastega täita. Lisaks sõidusoodustuse kaotamisele tuli vallavolikogu eelarve- ja majanduskomisjon välja mõttega, et ka õpilaskodu kompensatsiooni võiks vähendada 75 protsendilt 50% peale.
Pärast arutelu tegi volikogu esimees Kristjan Kana ettepaneku suunata eelnõu täiendavale analüüsile.

Print Friendly, PDF & Email