Veidike lõunamaisust Saaremaal

Veidike lõunamaisust Saaremaal

 

Üks nendest keeltest, mida pea iga inimene tahaks kunagi soravalt ja temperamentselt kätega vehkides rääkida, on kindlasti hispaania keel. Kelle pikaajaline soov on olnud leida võimalus, kus saaks oma esimesed “Como te jjama’d” selgeks õppida, see võib nüüd öelda, et tema palvetele on vastatud.

Nüüd on igal saarlasel võimalik õppida hispaania keelt täiesti tasuta otse Valenciast tulnud Joselt. Tunnid toimuvad neljapäeviti kell pool seitse Kuressaares Komandandi noortekeskuses.
Peale Jose on Saaremaale tulnud ka Rumeeniast pärit Roxana, kes oskab samuti hispaania keelt ja abistab noormeest õpetamisel, sest Jose eesti keelt ei oska ning õpe toimub inglise keeles, mis ei ole Josel päris perfektne.

Noorteka eestvedamisel

Terve selle ürituse eestvedaja on Marjana Luist, kes on Kuressaare noorte huvikeskuse noorsootöötaja. Kõigepealt kirjutas Marjana sihtasutuse Archimedes Euroopa noorte Eesti büroole Euroopa vabatahtliku teenistuse projekti ja sai rahastuse, mille tulemusena Jose ja Roxana siin Kuressaares nüüd olla saavad.
Jose otsis ise võimalust osaleda EVS-i (European Voluntary Service) programmi kaudu vabatahtliku teenistuse projektis ja kandideeris mitmesse riiki. Eestis osutus ta valituks.

Roxanaga oli pisut teine lugu. Tema ei kandideerinud, vaid teda kutsuti. Kuressaare noorte huvikeskusel oli kokkulepe Rumeenia organisatsiooniga, et nemad saadavad oma vabatahtliku meile. Kui paberimajandus oli juba korda aetud, selgus, et see vabatahtlik ei soovi enam tulla. Kuna saatev organisatsioon ei suutnud uut noort leida, siis küsis Marjana oma Rumeenia tuttavatelt, kas kellelgi oleks huvi selles projektis osaleda. Roxanal, kellega ta oli varem Türgi noortevahetusprojekti raames kokku puutunud, ei võtnud rohkem kui pool tundi, et anda oma jah-sõna.

Halb kohv

Roxana räägib, et lisaks siinsetele vaiksetele ja lahketele inimestele meeldib talle meie linna puhtus ning asjaolu, et siin on väga vähe kiirtoidukohti. Siinoleku ajal püüab ta võimalikult palju õppida ja meie keelest aru saada. Ebameeldivuste koha pealt tõid nii Roxana kui ka Jose välja ühe asja – vilets kohv.
Õpetaja Jose arvates on Saaremaa üks äärmiselt ilus koht. Eriti naudib ta meie loodust, sest tema oma kodukohas seda napib, ning peab väga toredateks ka siinseid inimesi. Jose tunneb end siin väga õnnelikuna ja arvab, et siin veedetud kuus kuud tulevad väga toredad. Üks peamisi erinevusi hispaanlaste ja eestlaste vahel on tema arvates asjaolu, et Hispaanias ei rabata nii palju tööd teha ning elu võetakse üleüldiselt rahulikumalt ja vabamalt.

Kõik, kes tahaksid osa saada sellest toredast ettevõtmisest, peaksid kindlasti võimalust kasutama ning neljapäeval kell 18.30 Komandandi tänava noortekeskusse tulema. Esimesed tunnid on juba ära olnud, mis tähendab, et tahtjad peaks kiirustama, et mitte maha jääda.
¡Date Prisa!

Kristina Kretova

Print Friendly, PDF & Email