Muhu muuseumi üritusi korraldab saarlane (1)

Muhu muuseumi üritusi korraldab saarlane

 

Muhu muuseumi ürituste korraldaja Liia Ots saab uues ametis ristsed laupäevasel muuseumiööl.

Kuigi Liia Ots töötab Muhu muuseumis ürituste korraldajana juba märtsikuust, leiab ta, et just suvehooaja avasündmus, muuseumiöö “Öös on kino”, on tema jaoks n-ö ristsed. “Siis näeb, kas saan hakkama või mitte,” tähendas Viljandi kultuuriakadeemias õppinud Ots. “Talvise aja suuremad üritused olid ju ette ära korraldatud.”
“Eks ta mõtleb välja, planeerib, organiseerib, viib läbi, olgu see kontsert või mõni muu sündmus,” kirjeldas uue töötaja ülesandeid muuseumi direktori kt Meelis Mereäär, kes ise tegutses ürituste korraldajana poole kohaga 2006.–2009. aastani.

Mai lõpuks organiseerib muuseum Hellamaa külakeskusega kahasse seenioride ürituse, 16. juunil korraldab aga õpitoa.
“Minu jaoks ongi suvistest üritustest kõige põnevam see õpituba,” lausus Ots. “Kuna ma olen ise pärit Saaremaalt, aga elan Muhus, olen muhulase naine ja muhulaste ema, tahaksin kohalikku murret õppida küll.”
22.–23. juunil on kavas üleilmne Koguva kokkutulek, mille eestvedaja on Koguva küla selts.
“Meie muuseum võtab sellest aktiivselt osa – kontsertosa on meie korraldada – ja kannab osa kulutusi,” rääkis Meelis Mereäär. “Tahame inimestele näidata ka originaalvabaduskirja, mille selleks ajaks Saaremaa muuseumist kohale toome.”
Juuli lõpus toimub suvesimman, kuhu muuseum kutsub esinema taidlejad, augusti lõpus aga muinastulede öö.


Öös on kino

Seekordse muuseumiöö teema “Öös on kino” on pühendatud Eesti filmi 100. sünnipäevale.
Muhu muuseum ootab filmihuvilisi kell 18 Tooma talu õuele, kus tasuta üritus algab Külasema külaseltsi esinemisega. See on ühtlasi muuseumi suvise hooaja avalöök.

Järgnevad filmivaatamised: koolimajas näidatakse Eesti esimest nukufilmi “Peetrikese unenägu”, Tooma talu keldris Muhu noortekeskuse noorte filme, Välja kontoris Eesti rahvusringhäälingu saateid Muhu rahvalaulikutest “Loomise laul 1 ja 2”.
Veel saavad külalised teha varjuteatrit, osaleda õnneloosis ja panna oma teadmised proovile Eesti filmi teemalises viktoriinis. Uksed suletakse kell 23.

Euroopas tähistatakse rahvusvahelist muuseumiööd kaheksandat, Eestis neljandat korda. Muhu muuseum osaleb muuseumiöö programmis aastast 2007.

Print Friendly, PDF & Email