Lionid tõid ratastoolikiige taas lähemale

Lionid tõid ratastoolikiige taas lähemale

Foto: Raul Vinni

Vaatamata ilmajaama prognoositud tormile ja sellest tulenevalt laadakauplejate viimase hetke äraütlemistele, kogus Kuressaare Lions-klubi laupäevase kevadlaadaga taas raha ratastoolikiige soetamiseks.

Lions-klubi laata vedav Aado Haandi pidi hommikul vastu võtma nii mõnegi kurva uudise – lubatud torm ehmatas osa laadale tulema pidanud müüjaid tagasi. Registreerunud oli 60 müüjat, kohale tuli 50.
Lions-klubi presidendi Marko Mägi sõnul mõjutas ilm ka laadaliste käitumist. “Kuna tuul oli tugev, siis kujunes laadalise laadaplatsil viibimise aeg kindlasti lühemaks, kui olnuks tuuletu ilma korral,” märkis Mägi pargis kuursaali esisel platsil toimunud laada kohta. Laada traditsiooniline toimumiskoht oli siiski nii hea, et ülemäära tuul laadalisi siiski ei kimbutanud. Võrreldes samal ajal Roomassaares 20 m/s puhunud tuulega valitses kuursaali ees lausa tuulevaikus.
Mägi luges laada siiski üldjoontes kordaläinuks. “Arvan isiklikult, et just taimede, puude ja istikute müüjad olid need, kelle kauba pärast meie laadale tuldi,” sõnas ta.

Lions-klubi liikmed ise müüsid nagu ikka mitmesuguseid küpsetisi ning keerles ka loosiratas. Mõlemail oli menu.
Lisaks ostlemisele sai kõlakoja lavalt kuulata-vaadata ka kultuurilisi vahepalu ning välja selgitati ka laada parim käsitöö. Sellel aastal rändas auhind mandrile, kuna laadapubliku arvates oli 11 eseme seast parim Harjumaa mehe Udo Aasa leparoigastest aiatool. Eelmisel aastal alguse saanud käsitöökonkurss on Aado Haandi sõnul üks laadale oma näo andjaid.

Laada tulu klubi veel kokku arvutanud ei ole, kuid Marko Mägi sõnul läheb raha ratastoolikiige fondi ning jätkub ka muuks heategevuseks.
Laadapäeva õhtul pidas klubi kuursaalis maha ka oma traditsioonilise aastapäevapeo, mis sedakorda oli 23. Valiti ka uus president, Marko Mägi käest võttis ametijärje üle Jaan Lember, kes oli president ka klubi asutamise aastal. Hea uudisena toodi välja see, et Kuressaare klubi liige Veikko Lehto tunnistati möödunud aastal aasta lioniks kogu Eesti piirkonnas, kuhu kuulub pea 1300 liiget.

Print Friendly, PDF & Email