Soome õigeusumuusika koor tuleb Saaremaale

Soome õigeusumuusika koor tuleb Saaremaale

Foto: erakogu

Koor nimega Psalloo, mis eesti keeles tähendab “mina laulan”, annab kaks kontserti: 19. mail kell 17 Leisi õigeusukirikus ja 20. mail kell 13 Tornimäe kirikus.

Psalloo on esinenud rohkem kui kolmkümmend aastat ja on andnud kontserte mitmes Euroopa riigis. Koori dirigent on isa Raimo Pores, kes asutas Psalloo koori 1979. aastal. Esialgu oli kooris vaid kaheksa lauljat, nüüd on kooris 14 lauljat.

Koori repertuaar hõlmab nõudlikku soome ja rahvusvahelist õigeusu kirikumuusikat, mis on koori teinud kuulsaks kontsertesinemistel Pariisis, Londonis, Roomas, Stockholmis, Dubrovnikus, Sofias ja Tallinnas.
Koor on teinud mitmeid helisalvestisi ja 2012. aastal ilmus koorilt DVD.
1992. a osales koor õigeusu koorifestivalil Pariisis ja 1993. aastal laulis Vatikanis paavsti vastuvõtul. Möödunud aastal esines Psalloo ka Häädemeeste vaimulikul laulupäeval.

Saaremaa kontsertidel kõlavad laulud soome, rootsi, kreeka, kirikuslaavi, eesti, inglise ja saksa keeles. Leisis toimuv kontsert on osa nende Saaremaa visiidist, mille käigus nad külastavad Kuressaare linna ja annavad kontserdi ka Tornimäe kirikus. Nii Leisi kui ka Tornimäe kontserdile on sissepääs tasuta.

isa Toivo Treima

Print Friendly, PDF & Email