Saadikud arutasid saarte programmi taastamist

Teisipäeval arutas riigikogu Saarte ühendus regionaalministriga võimalust kutsuda uuel rahandusperioodil 2014–2020 taas ellu saarte programm.

“Kuna praegu ei ole veel väga selge, milliste suunitlustega järgmise finantsperioodi rahad tulevad, siis põhimõtteliselt ust ei ole kinni löödud ja sellist programmi võib teha,” ütles kohtumisel osalenud riigikogu liige Kalle Laanet. “Leppisime kokku, et saarte saadikurühm ja regionaalminister jätkavad koostööd, et saarte programm tuleks.”
Ühtlasi esitab saarte saadikute rühm riigikogu kantselei õigusanalüüsi osakonna kaudu järelepärimise, et teada saada, kuidas on näiteks Rootsis ja Taanis kulutatud Euroopa Liidu vahendeid saartele suunatud finantsprogrammide rakendamiseks.

2003. aastal tegevuse lõpetanud saarte programm oli üks kuuest regionaalsest programmist, mis alustas tegevust 1994. aastal riigikogus heakskiidetud regionaalpoliitika kontseptsiooni alusel. Programmi tegutsemise ajal 1996–2003 jagati saar-te programmi raames ligi 65 miljonit krooni.

Print Friendly, PDF & Email