Kuressaare õigeusukirik saab uue katuse

Püha Nikolai kiriku katuse remont algas juba varakevadel ja kõik tööd on kulgenud siiani plaanipäraselt. Puutööd on jõudnud nii kaugele, et sel nädalal said plekksepad alustada oma tööga.

Vana avariiline katus asendatakse vaskplekist katusega, mille eluiga on palju pikem kui tavalisel plekk-katusel. Ka ei vaja vaskplekk värvimist ega täiendavat hooldust tulevikus ja järeltulevatel põlvedel on seega muresid vähem.
Pühapäeval, 13. mail kell 11.15 õnnistatakse kirikus altarikatuse rist, mille restaureeris ja kuldas Raimo Snellman.
Paigaldada tuleks veel uus piksekaitsesüsteem, mis läheb maksma 9900 eurot.
Enne katusepleki vahetust tuleks korda teha ka kellatorni fassaad, sest uue katuse peale ei ole mõtet hiljem fassaaditöödeks tellinguid ehitada. Soodsaim hinnapakkumine tornifassaadi hädapärasteks remonttöödeks on 22 200 eurot. Kiriku eelarves aga nende tööde jaoks raha ei ole. Selle aasta remonttööde kogumaksumus on niigi ligi 200 000 eurot.

EAÕK pöördus abipalvega Kuressaare linnavalitsuse poole, kuid kahjuks ei ole linnal võimalik ei piksekaitse ega ka kellatorni fassaadi remonti mitte osaliseltki toetada. Ka ei ole väikelinnas piisavalt sponsoreid ja ettevõtjaid, lihtsalt rikkamaid inimesi, kes kogudust toetaksid. Väiksemaid annetusi oleme kiriku remondi heaks saanud ja seda ka vähese sissetulekuga inimeste käest.
Kui keegi tunneb soovi ja tal on võimalust püha Nikolai kirikut aidata, siis tehku seda rõõmuga. Andja käsi ei jää kunagi tühjaks.
Siinkohal suur tänu kõigile neile, kes on kirikut juba toetanud. Jumal õnnistagu iga andjat!

isa Andreas
EAÕK Kuressaare püha Nikolai kiriku vaimulik

Print Friendly, PDF & Email