Kesk-Saaremaal selgitati välja parimad laululapsed

Kesk-Saaremaal selgitati välja parimad laululapsed

TUBLID JUHENDAJAD: Irja Aardam, Sirje Torn, Maarika Ellermaa, Piret Laak, Reet Lõugas, Tiina Oks, Sirje Munk, Helen Aasmaa, Piret Aavik. Foto: Aina Tomson

Aprilli lõpus toimus Pärsama kultuurimajas esimene Kesk-Saaremaa laste lauluvõistlus Viisivakk 2012. Viisivakas said kokku nelja valla – Kaarma, Leisi, Pihtla ja Valjala – tublimad laululapsed, et välja selgitada need, kes pääsevad edasi suurele Saaremaa Laululinnu kontserdile.

Kohale tuli 34 laululast, kes võistlesid kolmes vanuserühmas: 5–7-aastased, 8–10-aastased ja 11–13-aastased.
Et ükski võistlus ei saa hakkama heatahtliku ja professionaalse žüriita, siis oli igast vallast kutsutud ka üks züriiliige, kes hindas laste lauluoskust ja esitust.

Žürii esimehel Laine Lehtol ja liikmetel Arvi Liigil, Gerrit Argel, Kristi Hintsil ja Karmen Piibul oli küllaga peamurdmist, et kõige paremad välja valida, sest toredaid esitusi oli palju. Kõik laste juhendajad olid teinud tublit tööd.
Kesk-Saaremaa Viisivakk 2012 laureaatideks said nooremast vanuserühmast Anett Ellik Valjala lasteaiast (juhendaja Sirje Munk), Merily Saksakulm ja Lisandra Naeris Aste lasteaiast (juh Maarika Ellermaa), Õnnely Rahu Pärsama lasteaiast (juh Irja Aardam).
Eripreemia musikaalse esituse eest sai Hanno Kull Valjala lasteaiast. Pihtla lasteaia lapsi saatis klaveril Piret Aavik. Publiku lemmikuks valiti Anett Ellik.
Keskmise vanuserühma laureaatideks tulid Maris Kirsipuu ja Rando Korb Valjala põhikoolist (juh Helen Aasmaa), Jüri Valt Pärsama lasteaiast, Elisa Geier Aste põhikoolist (juh Reet Lõugas).

Eripreemia meisterliku häälekasutuse eest sai Leonardo Trei Leisi keskkoolist (juh Tiina Oks), eripreemia lustaka lavalise liikumise eest Andris Tambur Valjala põhikoolist, eripreemia stiilipuhta esituse eest sai Robin Vaga Kaali koolist (juh Piret Laak). Publiku lemmikuks valiti Jüri Valt.
Vanema vanuserühma laureaatideks said Lisette Kaljuste ja Katre Tamm Valjala põhikoolist, Kaili Nurk Leisi keskkoolist, Raimond Põld Aste põhikoolist.
Eripreemia stiilse esituse eest sai Arnold Vapper Aste põhikoolist, tuleviku lootuse eripreemia sai Kert-Oswald Mürk Kaarma põhikoolist (juh Sirje Torn) ja eripreemia musikaalse esituse eest Ingel Tagaküla Kaarma põhikoolist. Publiku lemmikuks valiti Lisette Kaljuste.
Kõigi laureaatidega kohtume Saaremaa Laululinnul ja mine tea, võib-olla on kellelgi neist õnne esindada Saare maakonda Laulukarussellil 2012.

 Hoiame pöialt!

Aina Tomson

Print Friendly, PDF & Email