Sõbra surnuks sõitnud mees läheb neljaks kuuks vangi

Kuressaare kohtumajas mõisteti eile reaalne vanglakaristus noormehele, kes mullu suvel purjuspäi kihutades autoga vastu puud sõitis. Avariis hukkus 18-aastane Ergo.

“Mitte ükski karistus ei ole hullem sellest, mis mul juba on – elada teadmisega, et tapsin oma sõbra,” ütles ränga õnnetuse põhjustanud Ronald Vaet kohtus, kui prokurör talle karistust küsis.

Eile tunnistati noormees süüdi ning kohus mõistis talle kahe aasta pikkuse vangistuse, millest tuleb reaalselt ära kanda neli kuud. Ülejäänud karistuse määras kohus tingimisi, kaheaastase katseajaga. Lisakaristusena kaotab Vaet kaheks aastaks õiguse autorooli istuda.

Kuigi Vaedil tuleb vangi minna, ei pandud tema käsi eile kohtusaalis raudu, vaid noormehel tuleb pärast otsuse jõustumist ise karistust kandma minna. Vaedil on ka õigus esitada otsuse peale apellatsioonkaebus.

Raske õnnetus juhtus mullu 30. juulil Leisi vallas Pärsama külas Võlupe–Pärsama maantee kaheksandal kilomeetril. Päev varem oli oli Vaet pealinnast sõpradele külla sõitnud. Koos asuti alkoholi tarvitama.Varahommikul oli Ergol vaja Leisi minna ning purjus Ronald Vaet võttis ühe kaaspeolise auto ja istus rooli.

Alal, kus võis sõita vaid kiirusega 50 km/h, vajutas Vaet gaasipedaali ja spidomeeter näitas 100 km/h. Kihutav auto kaotas kurvis juhitavuse ja paiskus vastu puud.

Pauku kuulnud ja kiiresti avariikohale rutanud tunnistaja leidis eest pooleks sõidetud BMW, selle juures verise käega Ronaldi ja Ergo, kellel pulssi enam tunda ei olnud. Ekspertiis tuvastas, et noormehe vigastused olid nii rängad, et ta hukkus kohe.

Vaet lubas, et ei istu enam mitte kunagi purjuspäi rooli ja teeb kõik, et sellist viga ei teeks ka tema sõbrad. Hukkunud sõbra perele on noormees kulud hüvitanud.

Lisaks tuleb tal tasuda 435 eurot sundraha ja ligi 800 euro väärtuses ekspertiisitasusid.

Print Friendly, PDF & Email