Karli Valt hakkab ehitus- ja remondimeheks

Karli Valt hakkab ehitus- ja remondimeheks

PENSIONILE: Linnapea Mati Mäetalu tänab Karli valti tehtu eest. Lilli hoiab Karli uus "tööandja" Malle Valt. Tõnu Veldre pilt.

Esmaspäeval saatis Kuressaare linnavalitsus pensionile Karli Valdi (70), kes on oma töömeheteest viimased 16 aastat ja 8 kuud teeninud leiba linnaametnikuna.   

Valt on selline mees, kes ameteid ja töökohti sageli vahetanud ei ole. Kohe pärast Tallinna polütehnilises instituudis autotranspordiekspluatatsiooni erialal lõpetamist naasis ta priitahtlikult kodusaarele. Temast sai algul tolleaegse Saaremaa autobaasi nr 11finantsist, kuid 1972. aastal istus ta juba autobaasi direktoritoolile.

Juhtis autobaasi 30 aastat ja oleks ka edasi juhtinud, kui tolleaegne erastamisagentuuri juht poleks nii jäigalt nõudnud – plats olgu endistest puhas!

Õnneks kutsus tollane Kuressaare linnapea Ülo Vevers Valdi linnavalitsusse Phare-programmide nõunikuks. Ta ise peabki oma kõige tähelepanuväärsemateks saavutusteks linnaametnikuna päevakeskuse ehitamist ja Kuressaare jahisadama rajamist.

“Oli kõrgeid ülemusi, kes arvasid, et Phare programmi 9000 eurot panna sadamasse ja matta maha sellesse    mereäärsesse mülkasse, on tühi töö ja raharaiskamine. Oli soovitajaid, et parem lappige linnatänavate auke ja tehke supiköök,” meenutab Valt, kes jäi toona siiski enesele kindlaks. “Ja nüüd on nii mõnigi tollane vastane kiitnud, et küll see Kuressaare linna mereäärne ja sadamaala on ikka kaunis!”

Eilsest algas Karli Valdil pensionäripõli. Muigab ise, et ei anta talle hõlpu ühti, tal hoopis uus amet ja uus tööandja: “No see, kellega me oleme koos elanud pea 47 aastat!” Kui keegi ära ei arva, siis on selle tööandja alla silmas peetud Malle Valti.

“Mul on tööd ette nähtud juba kaheks järgnevaks aastaks. Ainult et esialgu kvalifitseerun ümber ehitus- ja remonditööliseks,” selgitab Karli Valt.

Print Friendly, PDF & Email