Aste koolimajas sel õppeaastal enam ei õpita (5)

Aste koolimajas sel õppeaastal enam ei õpita

PÕLENG: Nii nägi Aste kooli looduslooklass välja pärast pühapäevahommikust tulekahju. Foto: Raul Vinni

Aste põhikoolis pühapäeva hommikul arvutist alguse saanud tulekahju tõttu hävis täielikult kaks õppe-klassi, koolimaja sai rohkesti vee- ja tahmakahjustusi. Inimesi põlengu ajal majas ei olnud.

Sel õppeaastal koolimajas õppetööd enam ei toimu. Mis sügisel saab, seda otsustatakse lähiajal.

Süütamist ei olnud

Pühapäeva hommikul süttinud tulekahjus hävis täielikult teisel korrusel asuv loodusõpetuse klass. Kõvasti sai kahjustada ka kõrvalolev klassiruum. Teised ruumid said peamiselt tahma-, vee- ja kuumakahjustusi.
Mis tulekahju põhjustas, seda veel välja selgitatud ei ole, kuid kooli direktori Ulvi Valge arvates võis põleng alata loodusklassi arvutist. “Tulekolle on klassis paremat kätt, täpselt seal, kus oli statsionaarne arvuti,” ütles Valge. Eile kinnitati sama tulekahjupõhjust ka päästeametist.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink ütles, et menetleja hinnangul sai põleng alguse selgelt arvuti toiteplokist. Arvuti ise oli küll välja lülitatud, kuid oli vooluvõrgus.
Kui päästjad kohale jõudsid, oli tuli sellest klassiruumist, kus asus arvuti ja kust põleng alguse sai, levinud teise ruumi ja pööningule. Süütamist ei kahtlustata, kinnitas Trink ja lükkas seega ümber juba pühapäeval liikvele läinud kuulujutud, et tegemist võib olla süütamisega.
Saatuse irooniana andis Kaarma vallavolikogu just eelmisel nädalal vallavalitsusele õiguse hakata tegelema Astes uue koolimaja projekteerimis- ja ehitustoimingutega ning eelmisel nädalal lükkas kohus ka tagasi Kaarma kooli hoolekogu juhi Elar Mürgi kaebuse vallavolikogu peale Kaarma kooli sulgemise osas. Kohtu määrusega on juhtumi menetlus lõpetatud.

Koolimaja jääb suletuks

“Mina selles koolimajas õppetöö jätkumist ei näe,” ütles direktor Valge eile keskpäeval, kui kooli õpetajad, lapsevanemad ja ka mõned õpilased olid alustanud koristustöödega. Selleks hetkeks oli juba ka esmane kokkulepe saadud, et õppetöö jätkub kolmapäeval lasteaias, raamatukogus ja noortekeskuses.
Kaarma kooli õpilasi sel õppeaastal ei viida. Valge sõnul on talle helistanud paljud lapsevanemad, kes on lubanud appi tulla ja teha kõik selle nimel, et lapsed saaksid koolitööd ikkagi samas majas jätkata. Tunnistuste kätteandmine pole Valge sõnul probleem, kuna seda on alati tehtud klubihoones.

Kaarma vallavanem Margus Mägi ütles pühapäeval Saarte Häälele, et kui algselt oli plaanis, et ühendatavate koolide õpilased on aasta veel Aste praeguses koolimajas ja kõrvale kerkib uus hoone, siis nüüd tuleb midagi muud välja mõelda.
“Nendesse ruumidesse pole mõtet mingeid märkimisväärseid summasid panustada,” sõnas vallavanem, lisades, et tehakse vaid hädapärased koristustööd. Koolimaja renoveerima ei hakata. Margus Mägi kinnitas, et sel õppeaastal jääb koolimaja peale võimlaosa suletuks. Sügisel avatakse koolimaja esimene korrus ning see, kas osa õpilasi läheb Kaarma koolimajja või leitakse mõni muu lahendus, selguvat vallavanema sõnul pärast lapsevanematega nõu pidamist.

Print Friendly, PDF & Email