Saare maakonna viis kooli osaleb PISA-testis

Aste, Tornimäe ja Ruhnu põhikool ning Kuressaare gümnaasium ja Saaremaa ühisgümnaasium osalevad rahvusvahelises õpilaste hindamise ehk PISA-testis.

Raivo Peeters Saare maavalitsusest ütles, et koolid valis välja testi korraldaja. “Testis osalevad riigid saadavad koolide nimekirja korraldajale ja seejärel valib Austraalias asuv arvuti koolid täitsa suvaliselt välja,” selgitas ta.
Seekordne PISA-test on pühendatud matemaatilisele kirjaoskusele. “Testi korraldajate eesmärk on välja selgitada, kuidas oskavad ühe või teise riigi õpilased igapäevaelu seostada matemaatikaga, näiteks kuidas nad oskavad eelarvet koostada, hinnata numbrite suurusjärkusid jpm,” lausus Peeters.

PISA-test toimub juba viiendat korda. Eesti osaleb selles kolmandat korda. Valimis on 206 Eesti kooli ja test on mõeldud 15-aastastele õpilastele.
Varasemad PISA-testid on Eesti jaoks olnud küllaltki edukad. 2009. aastal, kui hinnati õpilaste funktsionaalset lugemisoskust, ületas Eesti keskmine tulemus nii OECD riikide kui ka testis osalenud Euroopa riikide keskmist tulemust. Eesti oli siis OECD riikide seas 10., Euroopas 5. ja kõigi osalenud 65 riigi seas 13. kohal.
2012. aasta PISA-testi tulemused avalikustatakse järgmise aasta lõpus.

Print Friendly, PDF & Email