Võitma läinud Mihkel Räim võttis oma võidu (2)

Võitma läinud Mihkel Räim võttis oma võidu

ALGAS EDUKALT: Mihkel Räim (ees paremal) sai hooaja esimese võidu. Foto: Peeter Kukk

Pühapäeval enne starti ütles Mihkel Räim, et ei lähe lihtsalt sõitma, vaid võitma. Saaremaa esirattur viis oma plaanid perfektselt ellu.

Nädalavahetusel Kuressaares ja Sõrves sõidetud maanteeratturite hooaja kahepäevase avavõistluse kokkuvõttes parim olnud Mihkel Räim edestas Martin Laasi ja Erki Pütseppa.
Mihkel Räim vormistas oma paremuse pühapäeval Sõrve teedel sõidetud 5. Audi Saaremaa GP Ülo Arge rändkarika võiduga, edestades suures grupifinišis kõiki konkurente.
“Kodus on alati hea võita,” tunnistas noor rattur, kelle sõnul oli küll päris kiire sõit, kuid see-eest taktikaliselt kerge. “Korralik hoog oli üleval ja kedagi ei lastud minema. Mingil hetkel sain aru, et tuleb vist grupifiniš. Tiimikaaslased vedasid mind korralikult lahti ja tegid väga head tööd, sest üksi poleks ma seda võitu saanud.”
Salme kultuurimaja ees alanud ja lõppenud 75-kilomeetrisel võidusõidul sai teise koha samuti U23 sõitja Martin Laas Rein Taaramäe rattaklubist ja kolmas oli samas klassis võistlev lätlane Maris Bogdanovics. Kokku startis 129 ratturit 24 klubist.

Kaks esikohta

Laupäeval Kuressaares Ida-Niidu elamurajoonis sõidetud Eesti kriteeriumimeistrivõistluste avaetapil said Viikingi ratturitest esikoha Mihkel Räim ja Karl-Patrick Lauk.
Meeste eliitklassi ja U23 ratturite ühises sõidus pääses Erki Pütsep konkurentide eest minema üsna sõidu algfaasis. Ja kuigi jooksik püüti hiljem kinni, kogus ta vahefinišites nii palju punkte, et avaetapi võit oli kindel. Grupifinišis võidutses Markku Ainsalu parima U23 ratturi Mihkel Räime ees.
Saarlane tunnistas, et kindlasti oli tema eesmärk olla oma vanuseklassi parim, aga sõidus ta seda eriti ei jälginud. “Sõitsin ikka eliidiga koos, kuna kaks päeva läks arvesse, siis oli minu jaoks tähtis ka üldarvestus,” selgitas Räim.

Kokkuvõttes jäi ta oma sõiduga rahule. “Kuna startisin nii tagant, siis esimesed kolm ringi kulusid ette saamiseks. Seal anti ikka päris korralikult gaasi. Pütsep tegi sellise rünnaku, millele keegi ei suutnud vastata,” võttis Eesti meistritiitlile sõitev Mihkel Räim võistluse kokku.
Rigo Räim sai kokkuvõttes 17. koha. U23-klassis oli Jörgen Matt 15.
Kodupubliku rõõmuks võitis kuni 16-aastaste noormeeste arvestuses esikoha saanud Karl-Patrick Lauk kolm vahe- ja lõpufiniši ning edestas teise koha saanud ratturit 16 punktiga.
Siiski tunnistas Lauk, et sõit päris tema taktikepi järgi ei kulgenud. “Olin oma klubi ratturitest üksinda, teisi oli rohkem,” rääkis ta. “Nad ladusid seal üksteise alla litreid ja ma pidin nad kõik ära likvideerima. Terve sõit oli veremaitse suus, aga tundus, et teistel oli raskem. Olen saanud sel aastal korralikult harjutada ja finišijalg paistab päris hea olevat.”

Siht Eesti meistri tiitel

Ka Karl-Patrick Lauk on seadnud endale eesmärgiks Eesti meistri tiitli. “Püüaks kõigepealt seda edu Pärnus kindlustada. Viljandis tuleb sel aastal Kõrgemäge võtta kümme korda ja see võib päris raske olla,” lisas ta.
Meesjuunioride klassis sai saarlastest kolmanda koha Steven Kalf. Seenioride sõidus oli Reimo Nook 4., Andres Lauk 8. ja Jüri Suluste 18.
Sel nädalavahetusel on ratturid võistlustules Pärnus.

Print Friendly, PDF & Email