Marek Niit purustas 22 aasta vanuse rekordi

Marek Niit püstitas USA-s Arkansases toimunud võistlusel John McDonnell Invitational 400 meetris uue Eesti rekordi 45,91. Varasem Eesti rekord 45,99 oli seni Aivar Ojastu nimel ning oli püstitatud 1990. aastal Kiievis.

Eurooplastest on tänavu 400 meetrit välitingimustes kiiremini jooksnud vaid üks mees – iisraellane Donald Sanford 45,76-ga, vahendab Delfi.
Niidul on plaanis joosta Helsingi EM-il 200 meetrit ja Londonis 400 meetrit, kuid olümpianorm on tal praegu täidetud vaid 200 meetris.
Praegune rekordaeg oli olümpia B-normist nõrgem vaid ühe sajandiku võrra.
Rekord sündis vaatamata kergele jalavigastusele.
“Nädal aega olen korralikult ravi saanud ja iga päevaga läheb seis paremaks,” tunnistas Niit Vikerraadiole, vahendab ERR Sport. “Ilmaolud olid soodsad. Esimeses pooles sain tuule selga – kui tuul on alguses vastu, siis see võtab jõu ära. Lõpus on nagunii alati raske,” kirjeldas Niit rekordi sündi. “Ma loodan, et see ei jää minu laeks.”

Print Friendly, PDF & Email