Maakonna 2012. aasta meistrid maastikujooksus

Teisipäeval selgitati Kuressaare tervisepargis Saare maakonna selle aasta meistrid maastikujooksus. Jooksu korraldas MTÜ Saaremaa Kolme Päeva Jooks. Ilm oli küll kuiv, aga veidi jahe.

Kõigepealt jooksid meistritiitlile naised. Nende jooksumaa pikkus oli 4 km ehk kaks ringi. Kahjuks oli kolmandat aastat järjest vähe osalejaid, tänavu oli stardijoonel vaid neli võistlejat.

Esmakordselt jooksis end maastikujooksus maakonna meistriks paaril viimasel aastal häid jooksutulemusi näidanud kahe eelneva aasta pronksinaine Annika Vaher (JK Sarma) ajaga 16.37,2. Siiani oli ta suurim saavutus olnud hõbemedal aastal 2008.

Mitmekordne maakonna meister maastikujooksus Taimi Kangur (JK Sarma) tuli kolmandat aastat järjest teiseks, aeg 16.55,0. Peab mainima, et Taimi jooksu segas põlvevigastus. Kolmandaks jooksis end Käthe Pihlak (Saaremaa spordiliit), võites ajaga 26.39,4 oma esimese meistrivõistluse medali.

Naisveteranide arvestuses olid kaks esimest jällegi Annika Vaher ja Taimi Kangur. Pronksmedali sai Maarika Saks (SOK) ajaga 26.39,5.
Meeste jooksumaa pikkus oli 6 km ehk kolm ringi. Meistritiitlit asus jahtima 15 võistlejat. Peafavoriit oli eelmisel aastal väeteenistuse tõttu vaheaasta teinud kahe eelneva aasta meister Ando Õitspuu (KJK Saare). Suure ülekaaluga jooksiski ta end ajaga 19.35,9 jälle maakonna meistriks, seda kolmandat korda.

Nelja-viie aasta tagune kahekordne maakonna meister maastikujooksus Kalev Õisnurm (OÜ Torutööd) kaitses eelneva aasta hõbemedalit ajaga 20.54,6. Kolmandaks jooksis end Janar Mai (Saare Dolomiit), aeg 21.07,9. Ta võitis oma maastikujooksu meistrivõistlustelt teise pronksi, eelmine kord juhtus see aastal 2009, tookord ligi pool minutit kehvema ajaga.

Meesveteranide arvestuses kaitses meistritiitlit jällegi Kalev Õisnurm. Teise koha sai ajaga 21.50,9 Ahto Jakson (Jooksuportaal), kolmanda koha ajaga 22.16,0 jooksis välja Jüri Linde (Pöide spordiselts). See peaks olema tema esimene medal maastikujooksu meistrivõistlustelt, ka veteranide arvestuses.

Tõnu Vaher

Print Friendly, PDF & Email