Lätlased vallutavad taas Saaremaad

Lätlased vallutavad taas Saaremaad

MEISTERLIKULT: Saaremaale saabunud Läti giide võttis vastu Ülo Roos, kes oskab oma kodukohta tutvustada suure näitlejameisterlikkuse ja hea huumoriga. Teda kuulab giidide rühmajuht Daina Dominiece. Foto: Tõnu Veldre

Eile saabus Saaremaale paarkümmend Läti giidi, et tutvuda siinsete turismipaikadega. Juba eeloleval suvel hakkavad nad siia tooma turiste nii Lätist kui ka mujalt Euroopast.

Läti giidide grupijuht Daina Dominiece ütles, et nende eesmärk on õppida tundma turismimarsruute kogu Baltikumis. “Me soovime enam teada saada ja end täiendada, et siis kõiki neid teadmisi teistele edasi anda ja siia rohkem turiste tuua,” rääkis ta Saaremaale saabumise põhjustest.
“Lätlaste hulgas on Saaremaa jätkuvalt populaarne turismikoht, sest meil endil ju saari pole, mitte ainukestki,” märkis Dominiece. “Pealegi asute Lätile väga lähedal ja tean, et Saaremaal leidub inimesi, kes isegi meie keelt oskavad. Igatahes paljudes teie söögikohtades on menüü ka läti keeles. Ühesõnaga teil on selline sõbralik õhkkond, miks mitte siis siin oma puhkust veeta.”
Daina Dominiece lisas, et suurem osa Saaremaale saabunud giididest on tegevad ka Riia giidide koolis. See tähendab, et siin saadud kogemust saab tulevikus kindlasti ka õppetegevuses kasutada.

“Pealegi on meil hea koostöö ühe Saksa reisibürooga,” lausus ta. “Näiteks võtame me Saksa turistid vastu Vilniuses ja seejärel tutvustame neile kogu Baltikumi, sh ka Saaremaad. Tean, et eeloleval suvel käivad mõned meie grupi giidid siin isegi viiel korral.”
Rääkides Saaremaa ringsõidu marsruudist, ütles Dominiece, et kindlasti tutvuvad nad Kuressaare kindluse ja Angla tuulikutemäega. “Meie suur soov on pääseda ajaloolisse Karja kirikusse ja käia ära Kaali järve ääres,” rääkis ta. “Kahjuks jääb meie seekordne külaskäik Saaremaale üpriski lühikeseks, sest juba homme (s.o laupäeval – toim) peame Tallinna poole sõitma.”

Print Friendly, PDF & Email