Kärlale tuleb kergliiklustee (1)

Kärlale tuleb kergliiklustee

LÕPUKS OMETI: Kärla vallavanem viitab Kärla jõe ürgorule, mida tulevane ja kauaoodatud kergliiklustee läbima hakkab. Foto: Tõnu Veldre

Kärla vald sai siseministeeriumilt raha Kärla ja Sõmera vahelise kergtee rajamiseks.

“Minu mäletamist mööda on Kärla ja Sõmera vahelise kergtee väljaehitamisest räägitud pikka aega,” sõnas Kärla vallavanem Villi Pihl. “Igatahes kui mina veel koolipoiss olin, see oli kusagil 1990. aastate esimesel poolel, oli see teema kõneaineks.”
Villi Pihl ütles, et vallavalitsus esitas juba aasta tagasi regionaalministrile taotluse valla esimese kergliiklustee rajamiseks. “Tahtjaid oli palju ja läinud aastal jäime reservnimekirja,” rääkis ta. “Nüüd saime aga täpselt nädal tagasi regionaalministrilt kirja, milles küsiti, kas me ikka oleme nõus ja suutelised seda projekti ellu viima. Loomulikult oleme, sest kes ei tahaks oma vana unistust teostada.”

Kärla ja Sõmera vaheline umbes kahe kilomeetri pikkune kergliiklustee saab alguse Sõmera bussipeatuse tagant ja lõpeb Kärla kiriku juures. Tee on asfaltkattega ja valgustatud ning seda saavad kasutada jalgratturid, rulluisutajad, rulasõitjad ja kepikõndijad.
Projekti kogumaksumus on 305 000 eurot. Sellest summast tuleb 260 000 eurot siseministeeriumilt ja 45 000 eurot peab Kärla vald leidma oma eelarvest.
Küsimusele, millal võiks kergliiklustee valmis saada, vastas Villi Pihl: “Nõue on, et tee peab valmima 2013. aasta lõpuks. Me ise arvame aga, et eeltöödega – projekteerimine, riigihange jne – jõuame valmis selle aasta lõpuks. Loodame, et kui kõik läheb ladusalt, siis saame kergliiklustee 2013. aasta esimesel poolel, umbes jaanipäevaks, asfaldi alla.”

Print Friendly, PDF & Email