Uus mullateaduse õpik sobib ka põllumehele

Eesti maaülikooli teadlastel valmis äsja kõrgkooliõpik “Mullateadus”, mis on hea teadmiste omandamise allikas ka põllumajanduses tegutsevatele praktikutele.

Mullateaduse ja agrokeemia osakonna juhataja dotsent Alar Astover ütles, et kõiki mullateaduse valdkondi käsitleva uue eestikeelse kõrgkooliõpiku järele on vajadus olnud juba aastakümneid.
“Õpikus leidub tarvilikku teavet nii põllumehele, loodushuvilisele, teadlasele, ametnikule kui ka poliitikule, see tähendab kõigile, kes puutuvad oma tegevuses otseselt või kaudselt kokku looduse ning seega ka mullaga,” rääkis Astover.
Õpikus on 488 lehekülge ning see sisaldab arvukalt illustreerivaid jooniseid ja fotosid.
Õpiku koostamisel kaastööd teinud mullastikuspetsialist Priit Penu ütles, et iga põllumees võiks muldadest rohkem teada ja selles mõttes oleks igal põllumehel sealt teatud peatükke huvitav lugeda. “Kaanest kaaneni pole kindlasti vaja seda pähe õppida, aga üldise hariduse mõttes on see hea raamat,” kinnitas Penu.

Print Friendly, PDF & Email