Maakond saab juurde 13 uut mahetootjat

Põllumajandusameti andmetel soovib Eestis sel aastal tegevust alustada 90 uut mahetootjat, Saaremaal lisandub mahetootjate ridadesse 13 uut tegijat.

Põllumajandusameti Saare keskuse peainspektor Mihkel Väärtnõu ütles, et uute mahetootjate hulgas on küllalt palju noori inimesi. Kes ühe või teise ettevõtte taga konkreetselt seisab, selgub tootja tunnustamise käigus, pärast ettevõtte külastamist põllumajandusameti poolt.
Väärtnõu sõnul on mahetootjate hulgas olnud alati neid, kes tulevad linnast ja saavad mahetootmisega väga hästi hakkama.
Põllumajandusameti mahepõllumajanduse osakonna juhataja Egon Palts ütles, et 2011. aasta lõpu seisuga oli Saaremaal 147 mahetootjat. “See aasta on suhteliselt rahulik aasta, ka põllumajandusamet saab natuke hinge tõmmata,” möönis Palts, viidates viimaste aastate suundumusele, kus põllumajandusameti ressursid on muudkui vähenenud, kuid tootjate arv on samal ajal aina suurenenud.

Print Friendly, PDF & Email