Juhtkiri: Kui ise ei vaja, müü maha

Kuressaare lossipargi veeres asuva ja Kaitseliidule kuuluva maja paljuräägitud uuendamine on taas edasi lükatud. Põhjendusel, et raha on vähe ja Allee tänava maja pole riigikaitseliselt kõige otstarbekam korda teha.

Arusaadav, et Kaitseliidu eesmärgid on teised kui täita linnavalitsuse ja linnakodanike soovi, et üks ajalooline maja lõpuks ometi korda saaks. Kindlasti tekib paljudel pargis jalutajatel küsimus, miks seisab üks selline maja kinnilöödud akendega ja laguneb. Seetõttu lähevadki soovid ja tahtmised lahku. Kaitseliit lähtub pragmaatilistest sihtidest, teisalt võiks aga linnapildis jälle üks kena maja rohkem olla.

Kahju on vaid sellest, et maja kordategemise plaanidest on räägitud väga pikalt ja sellega ootused üles köetud. Kohe-kohe hakkab pihta. Aga kui Kaitseliidul pole seda maja nii väga vaja ja nemad lähtuvad pigem riigikaitselistest vajadustest, võiks Kaitseliit Allee tänava maja maha müüa. Saadud raha eest saaks mõnel riigikaitselisemal objektil suure töö teha. Säärases magusas kohas, nagu Allee tänav, asuv hoone leiaks ostja usutavasti üsna kiiresti.

Print Friendly, PDF & Email