Pihlakobar presidendi vastuvõtu kleidil tõi saarlanna fookusesse

Pihlakobar presidendi vastuvõtu kleidil tõi saarlanna fookusesse

KÄSITÖÖMEISTRIST TALUPERENAINE: Mareli Rannapi sõbad on tunnustust leidnud mitmel pool. Elutoa seinal raamis on perenaise vilditud taies. Foto: Aare Laine

Vahel võib tagasihoidlikule pisikesele detailile tähelepanu juhtimine mõnestki tuntud inimesest otsemaid veel tuntuma teha. Küllap on nii juhtunud ka Leisi vallas Nelise talus elava käsitöömeistri Mareli Rannapiga.

Pärast Saarte Hääles ja üleriigilises meediaski avaldatud sõnumeid sellest, et tuntud pianisti ja helilooja Rein Rannapi õde Mareli Rannap tikkis pihlakobara, mis kaunistas tänavusel vabariigi aastapäeva puhusel presidendi vastuvõtul ühe daami kleiti, tõusis üheksa aastat tagasi Tallinnast Saaremaale kolinud Mareli Rannap paljude inimeste huviorbiiti.
“Kas Mareli Rannap elab Saaremaal? Ja tegelebki siin tikkimise ja õmblemisega, nagu saare naised muiste ja praegu?” on paljud saarlased imestust avaldanud.
Nii see on. Tegelikult on Mareli Rannap saarlastest käsitöötegijate hulgas ammugi oma-inimene. Ta on võitnud käsitöökonkursse, tulnud auhinnalistele kohtadele mitmelgi üleriigilisel käsitöövõistlusel, esinenud näitustel ja osalenud laatadel. Ajakirjandusväljaanded on sellest lugejaid ka teavitanud.

Täispikka lugu loe Saarte Hääle paberväljaandest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email