Leepra uurimine tõi Gerda Nelisele teise koha

Eesti tervishoiumuuseumi korraldatud õpilaste teadustööde konkursil saavutas lisaks Kuressaare gümnaasiumi õpilasele Kaari Maidlele teise koha ka Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilane Gerda Nelis uurimistööga “Leepra Eestis – ajaloost tänapäevani”.

Gerda juhendajad olid SÜG-i bioloogiaõpetaja Inge Vahter ja arst Marje Nelis. Gerda Nelis ise ütles Saarte Häälele, et leepra uurimine andis talle väga põhjalikud teadmised tollest haigusest. “Mulle pakkus see teema väga huvi,” tunnistas ta, lisades, et kuna leepra on juba väga vana haigus, siis oli ka leepra ajalugu huvitav uurida.
“Mulle pakub huvi kõik meditsiiniga ning inimese anatoomia ja füsioloogiaga seonduv,” märkis Gerda, kes õppis selle tööga seoses tundma ka mitmeid meditsiinitermineid, mille teadmine-tundmine tuleb talle oma sõnul ehk kunagi kasuks. Nimelt tahab Gerda minna oma ema eeskujul meditsiini õppima.

Loe ka “Hirmude uurimine tõi preemia”, SH, 10. aprill.

Print Friendly, PDF & Email