Kaspar Mölder teab kormoranidest kõike (1)

Kaspar Mölder teab kormoranidest kõike

KORMORANID: See Sõrve sääre lähistel asuvast Vesi-tükimaast tehtud foto annab ilmeka pildi kormoranidest. Foto autor on Eesti üks tunnustatumaid loodusfotograafe Sven Zacek.

Üle kolmekümne Saaremaa ühisgümnaasiumi õpilaste poolt tehtud uurimuse on edukalt osalenud Eesti loodusteaduslike uurimistööde konkurssidel ja kümmekond õpilasuurijat on pääsenud ka rahvusvahelistele võistlustele. Jada ei katkenud ka sel aastal.

Sel aastal võitis üle-eestilisel õpilaste keskkonnaalaste uurimistööde konkursil 60 töö hulgas esikoha SÜG-i 9. klassi noormehe Kaspar Mölderi töö kormoranide vaenamisest. Võitja sõidab maikuus Türki esindama Eestit Istanbulis toimuval keskkonnaalaste uurimistööde olümpiaadil. Kaspari juhendajad on SÜG-i bioloogiaõpetajad Inge Vahter, Mart Mölder ja loodusvaatleja Mati Martinson.
Kaspari isa, bioloogiaõpetaja Mart Mölder ütleb, et teemavaliku otsustas Kaspari linnuhuvi. Kuude kaupa viibis ta suviti koos sõpradega Sõrve linnujaamas Mati Martinsoni juures ja eelmisel kevadel kutsuti ta osalema linnupraktikale Kalev Rattiste juurde Puisesse. Oma eelmise uurimistöö eest Kuressaare linnalindudest võitis Kaspar Ameerika saatkonna eripreemia ja pääses osalema Hollandi konverentsile. See toimub tänavu juunis.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email