Ärimees Tullio Libliku öökapil ei ole ainult majandusraamatud (4)

Ärimees Tullio Libliku öökapil ei ole ainult majandusraamatud

SUURE LUGEMUSEGA ÄRIMEES: Tullio Liblikul on tavaliselt käsil kolm raamatut korraga. Foto: Egon Ligi

Saarlasest ärimees Tullio Liblik ütleb, et talle lugeda meeldib.

Üks tema positiivseid mälestusi seoses raamatutega on seotud tema koostööpartneriga Soomes. Nimelt soovitanud Valio kontserni üks tehasedirektoritest tal lugeda kahte raamatut, mis olid nende iidolid.
“Mind köitis nende inimeste pühendumine neile raamatutele ja nendest rääkimine,” ütleb Liblik. Üks neist raamatuist oli umbes 2500 aastat vana hiina teos, Sun Zi ja Sun Bini “Sõja seadused”, mis tal nüüd ka endal kodus olemas. See on Libliku sõnul raamat, mis mõjub täiesti tänapäevasena ka pärast 2500-aastast perioodi, mil see kunagi kirjutati. “Muide,” lisas Liblik, “see raamat on ka Ameerika West Pointi sõjaväeakadeemias kohustuslik lugemisvara.” 

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest. Telli leht siit.

Print Friendly, PDF & Email