Tuleb pereseminar andestusest

Sel laupäeval, 10. märtsil kell 17 toimub Kuressaare Laurentiuse koguduse saalis (Kauba tn 5 hoovil) teine pereseminar, teemaks “Andestus perekonnas”. Koosviibimise külalised on Läänemaa suurima, Lääne-Nigula koguduse töötegijad eesotsas koguduse õpetaja Leevi Reinaruga.

Teemakohase ettekande peab sotsiaalnõunik ja diakooniatöö koordinaator Leili Mutso, modereerib siin kirjutaja. Ettekande kõrval jääb piisavalt aega ka rühmavestlusteks. Käsitlemisele tulevad seekord teemad: kas ja kuidas andeks paluda ja andeks anda; miks kõige lähedasemate inimeste vahel on andestamine tihti raskem kui võõraste vahel.
Seminarile võib kaasa võtta ka lapsi, kelle eest kantakse hoolt kogudusemaja lastetoas.
Sooviksime katta ka kohvilaua, milleks palume osalejatel kaasa võtta veidi kohvikõrvast.
Pühapäeval toimub kell 11 kogudusemaja saalis ühine jumalateenistus, kus jutlustab Leevi Reinaru ja kus teenistuse järel on kaetud kiriku kohvilaud. Selleks peaks 2–4 vabatahtlikku kodus veidi soolaseid ja magusaid suupisteid ette valmistama ja tooma need enne teenistuse algust kogudusemajja. Need vabatahtlikud peaksid oma osalemissoovist eelnevalt teada andma Anneli Jakobsoole, tel 52 75 660 või e-posti aadressil annelijakobsoo@hot.ee.

Enne suve jõuame pidada veel ühe seminariõhtu. See toimub reedel, 27. aprillil kell 19. Siis on külas Kihelkonna koguduse õpetaja ja Kihelkonna vallavolikogu esimees Rene Reinsoo.
Kuressaare Laurentiuse koguduse esimene pereseminar toimus läinud aasta oktoobris ja siis rääkisime isa rollist perekonnas. Kõik osalejad olid seda meelt, et taolisi pereteemalisi seminare, kus pereväärtusi hindavad inimesed saaksid suhelda ja nendel teemadel arutleda, võiks koguduses olla keskmiselt kord kvartalis.

Anti Toplaan

Print Friendly, PDF & Email