Astes tähistati vabariigi aastapäeva kontserdiga (3)

Astes tähistati vabariigi aastapäeva kontserdiga

HOIAVAD ÜKSTEIST: Tantsuõpetaja Tiiu hoiab oma tantsulapsi väga ja nemad Tiiut. Pildil vasakult Sigrid Koost, Kerdi Jano, Elisa Geier ja nende taga Tiiu Villsaar. Foto: Kadri Kurs

Vabariigi aastapäeva eelõhtul toimus Aste klubis pidulik kontsert, kuhu olid oodatud kõik huvilised.

Klubijuhataja Kristi Hintsi teadustatud kontserdil astusid üles valla taidlejad. Kõigepealt täitsid lavaesise SÜM-i mehed, kes esitasid dirigentide Ester Soe ja Mari Ausmehe juhatusel kolm laulu. Rõõmsate ja naeratavatena astusid järgmisena üles Aste Antsakad, nende poolt esitatud “Ukuaru unelm” oli eriti armas. Tantsu autori Tiiu Villsaare, kes on ühtlasi Antsakate juhendaja, sõnul valmistati tantsu jaoks “ekstra” põlled ja tants räägib kauni muusika saatel ürgsest naisest ja tema tegemistest.

Muusikaõpetaja Sirje Torn oli kohal bussitäie laululastega. Kaarma kooli poisid lasid hoogsalt kõlada “Saaremaa valsil”, tüdrukute ansambel laulis kodutundest ja laululindudest. Kontserdi viimased esinejad olid õed Teele ja Heidi Raimla. Teele laule vanema õe Heidi klaverimängu saatel oleks tahtnud kuulama jäädagi.
Enne ühist tordisöömist laulis aga kogu saalitäis rahvast, nii esinejad kui publik, üheskoos “Kungla rahvast”, mis Reet Lõugase akordioni saatel tahtis lausa katuse paigalt liigutada. Õnneks jäi katus paigale, aga tort – imemaitsev ja väga piduliku väljanägemisega – kadus rõõmsalt kõigi kohalolijate kõhtu.

Ilme Õunapuu

Print Friendly, PDF & Email