Kuhu minna

KOLMAPÄEV, 29. veebruar

KINO
Divas kl 18 seiklusfilm “Võimatu missioon: Variprotokoll”. Alla 12-a mittesoovitatav. Pilet 4 €.

KONTSERT
Kuressaare muusikakoolis kl 17 Kuressaare muusikakooli õpilaskontsert. Tasuta.

SPORT
Kuressaare tervisepargis kl 17.30 –19.30 “Liikudes tervemaks” VIII etapp: tund terviserajal. Kuressaare linnavalitsuse projekti “Tööealised (kures)saarlased tervemaks ja liikuvamaks” (rahastab Euroopa Sotsiaalfond) raames toimub kl 17.30 terviseliikumise alane nõustamine: SJK Viiking annab nõu suusavarustuse valiku ja hooldamise kohta ning Simmo Kikkas tutvustab suusatamise põhitõdesid.

Karujärve suusaradadel koolide suusatamine. Lisainfo tel 52 24 999, Raivo Uus.

NELJAPÄEV, 1. märts

KINO
Divas kl 18 seiklusfilm “Võimatu missioon: Variprotokoll”. Pilet 4 €.

TANTS
Kodulinna lokaalis disko. Sissepääs tasuta.

SPORT
Kuressaare spordikeskuses Saare maakonna seenioride meistrivõistlused korvpallis: kl 19 Tesman vs. JK Sarma.

Aste põhikoolis Muhu lahtised meistrivõistlused võrkpallis: kl 18.30 Kaarma vs. Muhu.

Kuressaare gümnaasiumi võimlas Muhu lahtised meistrivõistlused võrkpallis: kl 20.30 STÜ vs. Valjala.


TEADAANDMINE

Velise kultuuri ja hariduse selts vana Läänemaa kagusopis, nüüdse Märjamaa valla lõunaosas kutsub kõiki hea tahtega kaaskodanikke – nii suuri kui väikseid, samuti seltse ja ühinguid oma osalemisega
toetama-jätkama neljapäe-val, 29. märtsil Lennart Meri mälestusüritust, mille algatasid 2006. a kevadel Aivar Niinemägi Pandivere arenduse ja inkubatsioonikeskusest, Väike-Maarja vallavalitsus Lääne-Virumaalt ja Kaarma vallavalitsus Saaremaalt.
Selleks süütame mälestuslõkked või märgutuled/lapiküünlad oma jaanitulekohtades, külaplatsidel, linnustes või teistes väärikates kohtades, mis paiknevad võimalikult lähedal mõttelisele joonele Ebavere mäe ja Kaali järve vahel – seega oletatavale Kaali meteoori ehk Tarapita teekonnale.

Seda teekonda võib teisiti kutsuda ka Suure Lennu kaareks või Tuleteeks. Ebaverest alates kulgeks kaar Järvamaal Järva-Jaani kohal üle Purdi ja Lõõla küla. Raplamaal leiab need paigad, kui ühendada kaardil joonega Lelle aleviku keskpaik ja Lihuveski sild Raikküla vallas ning Avaste mäe kesk-punkt Vigala vallas. Lõuna-Läänemaad läbiks tuledekett siis joonel Avaste mäest läbi Lõo küla Puhtu poolsaarele, puutudes pisut Pärnumaad Koonga vallas; kaugele ei jää Vatla linnus.
Enne Saaremaad trehvab teekond Viirelaidu ja Võisilma Muhu lõunarannal. Saaremaal jäävad joone alla Pöide valla külad alates Kõrkverest, Laimjala valla Audla-Ridala kohal jätkub tee Kaali suunas otse üle Valjala kandis paikneva põlise maalinna vallide.

Velise-Valgu kandi rahvas süütab tule Paisumaal Tooma talu maadel neljapäeval, 29. märtsil üks tund enne päikeseloojangut.
Teemakohast Lennart Mere raamatut “Hõbevalge” pakuvad kõik raamatukogud üle Eesti.
2011. aasta raamatu-uudis tuli kirjastuselt Varrak – Marju Kõivupuu “101 Eesti pühapaika”, kus esimestena kirjas Ebavere mägi ja Kaali järv.
Võtke kaasa hea tuju ning kindlasti lood ja mälestused asjakohasteks meenutusteks.
Esimest korda tehti mälestustuld märtsis 2006.

Velise kultuuri ja hariduse selts,
Velise muinsuskaitse selts,
Eesti looduskaitse seltsi Märjamaa osakond,
Sillaotsa talumuuseum


ÜRITUSE EELTEADE

Reedel, 9. märtsil Tehumardi Tulemajas kl 20 Salme naistepäevapidu ehk Tuliste südamete pidu.
Kavas: naiste laulud ja laulud naistele; ansamblid Leedikiri ja CatVilMar, meesansambli Sõstrad comeback! Südamedaami ja südamerüütli valimine. Tantsuks mängib Mihkel Mereäär. Töötab baar. Üllatused! Peo sümbol on süda – mustrina, aksessuaarina, ehtena – vaimukamatele auhinnad. Pääse 4 €. Info tel 51 12 757, Maire.

Print Friendly, PDF & Email